Funderingar i en saluhall
För några år sedan invigdes en saluhall vid Vågmästtarplatsen på Hisingen i Göteborg. Det lät som väldigt positivt.
Det finns flera mindre restauranger också som är välbesökta vid lunch. Framförallt är det för min del slaktaren som lockar mig.
Han tar in hela djur och styckar själv. Han tar bara djur från utvalda gårdar. Han är ganska unik i dagens samhälle. Påminner mig mycket om de köttbutiker som finns i Tyskland.
Fiskaffären är också bra.
Fast där har jag en annan fiskaffär som är ändå bättre och som är lättare att komma till för min del och ställa bilen precis utanför.
Ostbutiken är också mycket bra. Har ett sortiment som få andra. Ostbutiker dräller det inte av i Göteborg.
Flera av de butiker som fanns från början har ersatts av små servingar av olika slag.
Varenda gång jag besöker saluhallen undrar jag var alla kunder är. Det är nästan tomt. Det strömmar hela tiden människor utanför som kommer eller skall iväg med spårvagn eller buss. Man tycker att det borde vara käckt att slinka in och handla lite.
Priserna är givetvi högre än hos Coop på Backaplan eller en normal ICA butik Fast å andra sidan är köttet mycket bättre än något plastförpackat. Detsamma med fisken och osten.
Har vi blivit så prisfixerade att vi inte tycker kvalitet är värt lite mer?
Sedan är det lite svårt att parkera i området. Är det så att de kunder som är beredda att köpa bättre kvalitet och tycker sig unna detta gärna kommer i bil. Då kan man dra sig för att det är jobbigt att hitta parkering. Får erkänna jag tänker så själv.
Kan det vara på det viset?
Jag brukar ta min lilla elcyckel och passa på när vädret är hyggligt. Det tar bara cirka en 10-15 minuter att komma dit från där vi bor. Fast jag drar mig för att ta bilen.
Regnar det så handlar jag någon annanstans.
Nu har man byggt mycket bostäder i området så jag hoppas att de får fler kunder och att det blir fler människor i saluhallen. Det skulle vara synd om butikerna försvann och det bara blev serveringar som blev kvar.
Hälsn!