Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Siluetter.

Det var ganska länge sedan jag plåtade gatufoto i traditionell mening, alltså bilder på människor i den urbana miljön där människorna som personer är bärande i bilderna. Ganska länge har jag mer använt människor som anonyma inslag i bilder. Här ett par exempel.

Inlagt 2024-09-17 22:25 | Läst 352 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag gillar både dina bilder och silhuetter i allmänhet. Tycker silhuetter länge varit försvunna ur dagens bildspråk. Kanske för att HDR tagit över mer och mer och att man lyfter skuggor i tid och otid bara för att man kan.

Den övre bilden är väl en del av Gula Gången och gamla Slussen i Stockholm antar jag. Ett av mina tidigare minnen av stan var faktiskt just Gula Gången och toaletterna där. Möjligen tvingades jag besöka toaletterna där med mina föräldrar.

Kanske också för att det kändes lite farligt och stökigt då mycket av spritlangningen skedde här. Piss luktade det också och det gick väl ton i ton med det där gräsliga gula kaklet som vi tvingades dras med i mer än 80 år. Karelska Näset kallades det av en del på Söder då en del som hängde där var finnar. Det var ju inte så långt från Finlands-båtarnas kaj i Stadsgården.
Svar från alf109 2024-09-17 23:52
Tack ska du ha Sten-Åke.
Det är inte gula gången utan gången som gick mellan blå gången och Saltsjöbanan. Jo Slussen var en ganska sunkig miljö, men den var fin att fotografera i.
/Affe