Denna blogg handlar om mitt fotande (främst gatufoto) men också om funderingar kring foto i allmänhet. Jag skriver dessutom om fotoevents som jag lyckas ta mig till.

Flavio ställde ut

Förra lördagen så jag en timmes paus från mitt gatufotograferande för att besöka The Mall Gallery i centrala London. Där deltog nämligen min gode vän, Flavio Bosi, i en fotoutställning. Han hade fått möjlighet att visa upp sin fotografi tillsammans med en massa andra fotografer som har anknytning till den fotoresearrangör som Flavio då och då agerar reseledare och tillika fotografiinstruktör för. Flavios typ av fotografi kan normalt klassas som gatufotografi och det gäller också för de flesta av de utställda bilderna förutom ett par där personen/personerna poserade.

Galleriet ligger på The Mall, vägen som går genom Admiralty Arch från Trafalgar Square mot Buckingham Palace, och är ett "riktigt" galleri där man verkligen inte behöver skämmas för att få sin konst upphängd. Imponerande. Flavio hade valt att ställa ut foton från sina resor till Bolivia och Indien. Alla i färg. Flertalet av de andra utställarna visade landskapsbilder, vilket jag inte är så intresserad av så jag tycker personligen att Flavios bilder hörde till de bättre. 

Besökare kunde köpa fotografierna och det var intressant att se hur fotografen hade valt att sätt pris på sina alster. Flavio som inte är nån känd fotograf (än) hade satt ett rätt modest pris jämfört med många av de andra utställarna. För £165 kunde man ta med sig hem ett inramat fotografi signerat av herr Bosi. Strategier för prissättning är förstås en hel vetenskap.

Här följer några bilder från utställningen.

En förhoppningsvis stolt fotograf vid sina bilder

Här skulle man inte ha nåt emot att bli upphängd, inte sant?

Några av Flavios foton. Förmodligen är de flesta tagna med ett 50 mm-objektiv, som han envisas med att ha som sin favoritbrännvidd.

Mina favoriter var nog den leende pojken till vänster och den på den lilla flicka i mitten

En färgglad (på alla sätt) fotograf som verkar förklara nåt för en besökare. Ser ut att vara gatufotografi.

Svartvita Londonmotiv av en för mig okänd fotograf

Samma sak här


En sista bild på Flavio

Senare idag ska jag träffa mina goda vänner och tillika passionerade gatufotografer, Anders Johansson och Niklas Lindskog – bägge aktiva i gatufotopoolen här på Fotosidan. De skall nämligen vara i London i en vecka och vi kommer att stråla samman några dagar för att gatufota tillsammans och också bara umgås. Skall bli jäkligt kul. 

Med vänliga hälsningar

Fredrik

Inlagt 2024-09-15 07:30 | Läst 289 ggr. | Permalink
Ser trevligt ut, med många fina bilder på utställningen.
Din vän har klätt sig betydligt mer diskret och "gatusmart" än fotografen med den färgglada Mondrian-skjortan :)
Häftigt att gatufototrojkan - du, Anders Johansson och Niklas Lindskog ska träffas och gatufota i London några dagar. Ser fram emot fina bilder och trevliga blogginlägg :)
Svar från Frekeman 2024-09-15 21:40
Tack för kommentaren, Johan. Mondrian-skjortan kanske drog sig till en större publik?

Ja, med tanke på den höga kalibern vad beträffar de besökande fotografernas så blir det förhoppningsvis minst ett blogginlägg från mig. Kanske nåt från Anders och Niklas också?