SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#438. GPS?? –bahh!! Jag hittar bättre än taxichaffis i Tokyo?? –ett mysterium!!

Inbyggd GPS?? –vissa har det medfött i huvet!! Sätt dom mitt i en skog och de hittar hem!! Som en fågel hittar till sin födelseplats?? –likt laxen finner sin äggläggarplats?? Av någon underlig anledning finner de målet??

Farsan gick aldrig vilse i skogen!! –själv hittar jag alltid tillbaka!! Har jag fått magnetitkristaller inplanterade i skallen?? --som vissa djur eller ser jag var solen står omedvetet??

Tokyo är troligen världens största stad med sina 37 miljoner invånare!! –en enorm stad som saknar hus- och gatunummer!! Man undrar ju hur brevbäraren hittar fram med posten och hur hittar man hem till en okänd adress?? Ja, det är inte säkert att det är någon ide att ta taxin utanför stationen??

Gissa om det finns taxibilar?? –hur många som helst?? Chauffören har vita handskar och det är virkade antimakasser vid huvudstödet!! Försök inte öppna bakdörren!! –för då blir han förbannad?? Han har en spak som öppnar dörren utan att han kliver ut!! Samma sak stäng inte dörren efter dig!! –det sköter han från sitt säte. Bli inte förvånad om han stänger av motorn vid stoppljusen!! Han spar soppa och utsläpp!! Hur man betalar vet jag inte?? Någon annan har alltid betalat med en liten vit lapp??

Men förvänta dig inte att han hittar vägen i hela Tokyo!! Jag har varit i Tokyo ett tiotal gånger och kan påstå att jag hittar ganska bra i Ginza- och Shinjuku-områdena. I den östra stadsdelen Tatchikawa har jag bott några gånger och lite mer öster ut ligger Nakagami stationen. Där ligger att bolag som jag jobbat på många nätter. När man skall åka hem och sova på morgonen kallar bolaget på en taxi, natt-taxi, och i den är det inga virkade antimakasser?? Nä, man får va glad om det inte luktar spyer i bilen!! --den transporterar vanligen fyllon nattetid. Efter den första timslånga resan till hotellet i Shinjuku visste jag vägen dit. Nästan varje natt därefter fick jag visa vägen till hotellet!! –ty chauffören hitta bara i Tatchikawa??

Det bästa hade varit om man hade haft en motorcykel och ta sig till hotellet med.

PS. Det här var på den tiden då GPS inte fanns!! –idag har säkert varje chaffis en sådan.

Inlagt 2012-07-10 07:22 | Läst 3018 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver