SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#113. Alla goda ting är tre?? –ibland så sammanfaller de!!

Vi vet alla att sagan säger att all goda ting är tre?? –och ibland så kan man säga att de sammanfaller!! Som i det här fallet?? –då man korkar upp en flaska?? --öppnar en burk?? – å glanar på en annan burk?? Det kräver nog en förklaring!!

Av alla viner som produceras på denna gjord så är jag barnsligt förtjust i söta viner, speciellt då Sauternes viner. Nu säger många att söta viner passar bäst till efterärter och det kan man ju hålla med om då ju jordgubbar med grädde å ett glas kall Sauternes sitter som en smäck, så gärna på sommaren!! Nu kan man dock lära sig vid resor i Frankrike att detta är inte det enda rådande användningen av detta gula söta vin!! Nej vid en resa i Södra Frankriket när Biarritz fick jag lära mig tycka om gåslever, då till min överraskning med Sauternes. Efter detta är man ju hooked!!

Men vad är då det tredje goda tinget?? –jo det är naturligtvis det som pågår nu Tour de France. Bergsetapperna rullar just nu och det är bara att koppla in TV2 i Danmark!! Det är tider av djup njutning och glädje!! –men det hade varit större om man hade varit norrman i år!!

Så här har vi de tre goda tingen!!

Gåslever, Sauternes och Tour de France, 2011

Nu måste vi ju gräva i de gamla tiderna!! --när man såg cykel ”in live”!! Jag hade aldrig någon chans att se den store mästaren, Eddy Merckx!! --men jag såg den femfaldige vinnaren av Touren!! -- Jacques Anquetil, när han körde en bantävling i Köpenhamn 1967. Närmare bestämt på Ordrupsbanan.

Här är den bilden

Jacques Anquetil, 1967. Leica M2, Summilux 50/1,4

Inlagt 2011-07-22 07:28 | Läst 5884 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det här med Tour de France? Jag har ibland frågat mig själv vad det ska vara för mening med att ett par hundra cyklister far runt halva Frankrike som skållade råttor, bara för att komma först till Paris för att få en gul t-skirt? ;-)
Va trevligt att få en kommentar från en erfaren fotograf!
Det är ju många sporter som är lite underliga, men ändå underhållande! Cykelsport är mycket gammal sport i Frankrike och även i Sverige. Den tillhör sportkulturen, speciellt i Frankrike och Italien!
Nu får ju segraren mer än en T-shirt, sådär 8 miljoner kr. Proffscykel är en liten sportindustri, som många andra sporter.
Jag tycker om cykel för det är en sport på ett verktyg vi alla använder.
Jag har länge sagt att jag någon gång ska prova Chateau d'Yquem, då jag också gilla Sauternesviner. Tyvärr har de förstått att ta väl betalt för denna ädla dryck så det har ännu inte blivit av.

Det vore kul att se touren på plats, men jag tycker det är ganska skoj att se på teve också.
Svar från Bob Bovin 2011-07-22 12:57
En så ädel dryck kan aldrig bli för dyr! Men å andra sidan så kanske assistent Ninni köper en billigare. Denna lilla halvflask, på bilden, stannade vid 100 kr å det hade ju en d'Yquem gjort.
Så jäkla läcker cykelbild! Är nästan förälskad i cykling från sextiotalet och dess estetik när det kommer till utrustning och fotografierna från den tidens tävlingar!
Svar från Bob Bovin 2011-07-22 13:04
Det är ju en intressant kommentar, tack för den!
Sextiotalets estetik. ren och enkel? Det är en bancykel han kör. Det betyder ju att den saknar växel, och blir då enkel.
Helst skulle jag velat ha en ren bakgrund, men personerna i bakgrunden är tidstypiska också. Inga träningsoveraller här! Idag skulle det va reklam överallt.
Måste ta mig till VM på cykel i Köpenhamn i september!
Fromhell 2011-07-22 13:23
Precis! Enkelheten och det simpla i estetiken är det som tilltalar mig mest. Det är ju lätt hänt att man blir tidsromantisk men jag måste påstå att de hade något väldigt speciellt på gång med design och formgivande när det kom till utrustningen för cyklisterna. Jag kär själv s.k. "fixed gear" cykel som är totalt strippad från växlar och bromsar etc.

Kolla in denna: http://www.youtube.com/watch?v=A3EHJjHP6yc

Sen är det ju häftigt som du säger i din bild med frånvaron av träningsoveraller! Det ger bilden en härlig stämning och den blir ytterst attraktiv att se på. Ja - Köpenhamn i September blir det!
Anders F. Eriksson 2011-07-22 13:27
Gamla cyklar är vackra, men att cykla omkring utan bromsar på annat än bana tycker jag är vansinne ;)
Det ser ju trevligt ut, vin gåslever och något intressant att titta på, det är livskvalitet det! Man kan ta lite fikonmarmelad till gåslevern också, det är också gott ;-)
Härlig cykelbild! Tänk vilka hjälmar de hade på den tiden! Fyra varmkorvar och några snören...
Svar från Bob Bovin 2011-07-23 07:41
Tack för din intressanta kommentar!
Fikonmarmelad måste jag testa nästa gång, kan bli en god kombination.
Din kommentar angående hjälmen är skarpögd. Det som gör mig glad för den kommentaren är att jag skrev en tidningsartikel på sextiotalet där jag just påpekade att hjälmarna då inte gjorde någon nytta. Gösta Fåglum hade sin hjälm som ett smalt band av korvar högst upp!!
Ha en fin sommar med alla dina gamla kameror. Jag tror vi är lite själsfränder på det området!
Bob
ylva_h 2011-07-23 22:32
Sommaren kan inte bli bättre! Och de där kamerorna blir på något sätt bara fler och fler, så det är svårt att hinna ge dem den uppmärksamhet de förtjänar. Börjar förstå såna där katt-tanter som slutar med 65 stackare som de inte hinner sköta ordentligt. Tur att kameror är mer tåliga!