SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3479. Det funkar faktiskt?? –en 135:a på en Canon VT de Luxe

Nä det här är inte en modern kamera med ny glugg?? –det är en 60-talare med allt som inte kräver något batteri?? Men någon fokuserings hjälp har man väl inte?? –eller hur funkar det??

Den här kameran Canon VT de Luxe är från slutet av 50-talet?? –och den är ett exempel på hur långt utvecklingen gick innan spegelreflexkamerorna kom ut på marknaden från bl a Canon och Nikon. Avståndsmätningen var sedan länge utvecklad och fungerade bra på de tre stora märkena Leica, Nikon och Canon. Den här Canon modellen, som är på bilden, hade vid sidan av ramarna för 35 och 50 mm brännvidderna en förstoring av sökarbilden?? --som hjälp vid justera samman de båda bilderna i centrum. Denna förstoring motsvarar brännvidden 135mm. Å det fungerar faktiskt helt ok:

Canon VT de Luxe version VTDM med Canon 135mm f:3.5. Observera RF läget för brännvidden 135mm

Det fungerar även vid ganska dåligt ljus??

Det första snöfallet i Lund anno 2021-01-10

Inlagt 2021-01-15 07:31 | Läst 900 ggr. | Permalink

"Spegelreflexkamerorna kom ut på marknaden under det tidiga 1950-talet. Den första spegelreflexen med pentaprisma visades på Photokina 1950... :-)"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spegelreflexkamerorna kom ut på marknaden under det tidiga 1950-talet. Den första spegelreflexen med pentaprisma visades på Photokina 1950... :-)
Det var en bild härlig visar ett folk som inte är rädda för det hala väglaget.
Blir sköna färger i detta ljus.
God natt på er
///Gun-Inger o Jonen som lyssnar på vacker jazzmusik.