SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#347. Den västerländska skräpmaten!! –inget att yvas över!!

Är det en spegel av vårt moderna liv?? –jag tror det!! --efter att ha sett den bästa bilden alla kategorier?? –tagen av Martin Parr vid den engelska sydkusten. Den träffar mitt i prick?? –så är vi!!

Du är som du äter?? –det vet vi ju?? Vi är inte en dugg bättre än romaren?? --som i sitt överflöd låg vid bordet och lät sig underhållas och matas?? Frågan är om romaren inte kan jämföras med dagens överklass?? –och den arbetande klassen, som Martin Parr så övertygande avslöjat i bild, mer ligger i samma kulturella matnivå som slavarna i Rom.

Du kan hitta Martin Parr´s bild här!! Så brutalt stark i sin enkelhet!! Jag har under många år, sedan jag såg bilden fösta gång i boken ”The Last Resort”, försökt att hitta liknande bilder. Det borde inte vara svårt?? –men det är det!! Bra bilder snyter man inte ur handen.

Vid ett besök Down Under!! --tycktes man kärlekfullt ha bevarat en del av de seder som finns i västerlandets vagga?? –England. Speciellt i badorter kan man hitta denna avart av matkultur!! –men annars över hela Tellus!!

Aussi är ofta orolig för att Japan och Kina är på väg att köpa upp naturtillgångarna, men inte bara det?? –de är duktiga å att kränga mat?? –vilken mat??

Matkultur med behandling??

Vi accepterar att inta mat nästan var som helst idag?? –där ligger vi långt efter Rom på romartiden eller kanske åxå i jämförelse med vikingarna

Hatten!! –måste man ta av den i det här etablismanget??

Vår väg leder vart?? –utför?

Inlagt 2012-04-10 06:57 | Läst 4053 ggr. | Permalink

"Hej Bob! Nu har min chef och jag diskutera,det du tog upp i din blog,jag "tror" att det du menar är så kallade snabbmat.... Och ser ner på dina medmänniskor,det har jag väligt svårt att tro på!! Fosterlandet blir vad du gör det tll, blir så ljust och fagert och rikt du vill. Det är du som bebor det, av din gärning beror det. Fosterlandet blir vad du tror och vill. mvhRolf"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har rätt i att maten i Australien har varit engelsk - men den är bättre nu!
Eftersom barn kan komma att läsa inlägget så kan jag inte skriva vad jag tycker om engelsk matlagning ;P
Men riktigt fina skräckbilder (inte minst de länkade bilderna) - jag bara ryser!
Fortfarande i slutet på 90-talet kunde man få något friterat smaklöst elände med vidhängande skosula - men tack vare alla invandrare från t.ex. Italien och Grekland så vågar man numera gå ut och äta - så det var "tur" att du hade kameran med när du var "här" på 80-talet - nu hade det varit för sent :-D
Ha de' gott.
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-04-10 16:22
Hej Johan!
Det gläder mig att maten blivit bättre i med tiden. Jag har alltid fått bra mat i Australien. Jag åt för första gången krokodil där och det var kalas. Köttet är i allmänhet av mycket hög standard och med ett glas viit eller rött vin finner man sig alltid i fin form.
Ha det fint
Bob
Hej Bob! Nu har min chef och jag diskutera,det du tog upp i din blog,jag "tror" att det du menar är så kallade snabbmat....
Och ser ner på dina medmänniskor,det har jag väligt svårt att tro på!!


Fosterlandet blir
vad du gör det tll,
blir så ljust och fagert
och rikt du vill.
Det är du som bebor det,
av din gärning beror det.
Fosterlandet blir
vad du tror och vill.

mvhRolf
Svar från Bob Bovin 2012-04-10 16:28
Hej Rolf!
Det är riktigt att snabb mat är vad jag menar. I USA kallar man ofta detta djunk food, eller skräpmat. Ser man på vårt sätt att leva idag så får ju ofta de flesta av oss stå ut med. Tyvärr måste våra gamla stå ut med denna industrimat.
Situationen är förtvivlad.
Jag ser inte ned på människor som tvingas leva på mat som inte har räät näringsvärden.
Tack för dikten.
Mvh
Bob
Hej Bob, jag förstod genast vad Du menade med skräpmat. Det är ju en vedertagen beteckning för mat utan näring och med mycket socker och stärkelse vilket är fettbildande.
Vi äter den och till och med frossar på grund av att vi inte ger oss tid att laga och äta näringsrikt och lagom mycket.
Dessutom har vi numera fått råd att köpa färdigprodukter som innehåller mycket stärkelse och kemikalier.
Att vi trots det i snitt lever längre än människorna i de fattiga länderna beror på att vi lätt ha tillgång till bra mediciner och sjukvård.
Vem och hur många kan till exempel få en hjärt- eller kärloperation i Afrika?
Det märkliga är att det har aldrig funnits så fina och avancerade kök i våra hem som nuförtiden, och ändå lagas det i mindre omfattning näringsrik mat. Dessutom slängs det otroligt mycket mat. Samtidigt som miljontals människor svälter i 3:e världen.
Det är hemsk att se allt frossande och kastande av mat på Malmöfestivalen.
Mvh
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-04-11 12:14
Tack Wolfgang!
Mycket klarläggande kommentar.
Så menade jag.
Mvh
Bob