SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3117. Det här är en skönhet?? –varning för porr

Det sägs att det inte finns någon porr på insta?? –du vet ju bättre?? –visst finns dä det?? Du behöver bara kolla på #leicaporn!! Men det finns flera andra i samma anda??

Ekonomerna hos Leitz i Wetzlar måste gnugga ekonomiknölarna i glädje?? –den tänkta idoldyrkan blir bara mer styrkt?? Leica försöker ju mer och mer att bygga upp yta av att vara ett samlarobjekt??

Deras väg mot framtiden går fram med nya modeller med nya fattningar och samarbeten med telefonbolag i Kina. Flera förståsigpåare som tidigare hyllade deras optiska skicklighet vänder nu dem ryggen??

Kanske är det så att beundrarna får nöja sig med museum föremålen genom kamerorna från det förgångna??

Leica IA Ser. Nr. 32832

Eller med kronan på verket??

Leica Standard

Inlagt 2020-01-19 07:55 | Läst 2723 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
2020-01-19 08:19   Peter Hennig
Det finns mycket åsikter om Leica, och visst kan man vara kritisk till ett och annat. Underligt vore väl annars, med en så legendarisk produkt med en så karismatisk historia.
Nu skall man i sammanhanget inte glömma bort att för inte så länge sedan, strax före introduktionen av den första digitala Leican M8, var företaget när att gå under. Vi i kretsarna här i Stockholm gick bara och väntade på konkursbeskedet. Läget var så desperat att den danska agenten för Skandinavien inte kunde ta ut full lön, utan fick sitta på det tysta kontoret och tugga medhavda lunchmackor.
Sedan dess har man varit extremt framgångsrika – och sådant föder gnöl och avundsjuka. Framför allt kommer kritik från de personer som gärna skulle vilja ha en Leica, men inte har råd. Alltså ett regelbundet återkommande ganska lätt genomskådbart ”surt sa räven om rönnbären-snack”.
Visst kan det vara lite löjligt ibland med ”filatelistiska” tendenser i modellutformningar, men jag är glad att Leica klarade sig och finns kvar.
Svar från Bob Bovin 2020-01-19 09:30
Hej,
Jag är en beundrare av Leica och då speciellt det konsekventa stödet av M serien och objektiven som hör dit. Numera har jag ju också börjat beundra den gamla tidens Leica.
Gnällspikar finns det alltid, men man undrar ju när auktoriteter som Erwin Puts
https://photo.imx.nl/
tar avstånd från utvecklingen inom Leitz.
Ha det väl
Bob
Peter Hennig 2020-01-19 10:04
Det var det grövsta!! Erwin Puts har snott sin titelbild från min Contaxbok utgiven av LP Foto år 2000. Det skall vara en Contax i bild, och man får väl ändå säga att Leican är proffsigt infogad.
Snett ner till vänster från Leican ser man undertecknad året 1944 - liksom till höger, sittande i morfars mors knä.
Kan man sätta tilltro till en sådan bildtjuv??
Svar från Bob Bovin 2020-01-19 11:26
Helt oförsvarligt. Grov överträdelse.
/Bob
Peter Hennig 2020-01-20 13:10
För dom som tar upp länken till Mr Puts nu, så är bilden utbytt. Det går alltså inte längre att studera undertecknad i knät på morfars mor... :-)