SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2274. Snapseed?? –kunde H C-B?? –så kan seniorplåtis??

Efterbehandlingen av en bildfil är idag nästa gränslösa?? –om man ser bilden som ett konstnärligt dokument?? –så kan man i princip åstadkomma ett helt annat bildinnehåll?? –än det ursprungliga??

Några programpaket är idag mycket dominerande vad det gäller bildbehandling?? Adobe har ju Photoshop och Lightroom och de är nog dominerande?? Bland proffs har också Phase One programmet Capture One 10. Ser man på gratisprogram så finns det en uppsjö och fotosidan hade för en tid sedan en genomgång.

Idag är ju ”knädatorer” och ”paddor” allt mer kraftfulla och snart kan man köra kraftfulla bildbehandlingsprogram på mycket mobila enheter?? –till och med mobiltelefoner??

Seniorplåtis använder iPhone och iPad i den dagliga nätkommunikationen?? –och börjar snegla på möjligheten att ”gatufotografera” med en mobil?? Då väcks frågan om man kan göra bildbehandlingen på ”paddan”?? Det finns ett användarvänligt program som heter Snapseed?? –som t o m en 70+ pensionär kan lära sig att använda??

Här kommer en bild från iPhone 7, tagen med LR app?? –och med RAW format. Bilden öppnades i Snapseed och bildbehandlades å det grövsta?? --med allt jag kunde hitta?? Så här blev bilden:

Snapseed behandlad RAW bild från mobiltelefon

Den legendariske Magnum fotografen Henri Cartier-Bresson sades ju hylla den analoga originalbilden?? Han hade ju ofta ytterkanten av filmen med i kopian?? –med delar av transporthålen?? Det blev ju mer original på det sättet. När det inte fanns någon sådan kant?? Kopierade han in en extra?? Hepp!!

Så seniorplåtis kan låta göra detta med hjälp av Snapseed?? –där det finns att antal ”ramförslag”?? Här kommer en sådan dokumentärbild:

Leenden i Australien

Så det är ingen tvekan om att dagens och framtidens bilder får tas med en nypa salt?? –och får ses som ett konstverk eller kommentar?? –precis som texten??

Inlagt 2017-08-25 06:49 | Läst 3449 ggr. | Permalink

"Skaffade mig en ny mobiltelefon bara för att kunna ta bilder där man inte får eller kan ta med kameran, blev en Samsung eftersom den kameran har fått så bra bedömning i tester. Så det blev en telefon vald efter kameran ;) Snapseed har jag inte kollat in än, men låter intressant."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Leve det konstnärliga!
- hawk
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 08:38
Hej,
Ja leve konsten.
Ha det bra
Vob
Skaffade mig en ny mobiltelefon bara för att kunna ta bilder där man inte får eller kan ta med kameran, blev en Samsung eftersom den kameran har fått så bra bedömning i tester. Så det blev en telefon vald efter kameran ;) Snapseed har jag inte kollat in än, men låter intressant.
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 15:12
Hej,
Det är säkert en bra kamera. Kolla några program det är kul.
Ha det bra
Bob
Mycket kan man göra. (Snygg ,sagolik häger).Om inte åt det hållet så väljer man att photoshoppa så det inte ser ut på något sätt som en nutida bild. Helst lite kornigt, som vill påvisa filmen och kamrans begränsning men ändå så ärligt äkta.

Fyra abborrar blev det, som ska filéas byxas och förberedas till den smörade stekpannan.
Ha en fin helg.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 18:50
Hej,
Stekt aborre i smör åt man med farsan när man va liten. Minnet är starkt.
Smaklig måltid
Bob
Ett vackert konstfoto!
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 18:51
Hej,
Man tackar.
Ha det bra
Bob
Hehe, rätt vidrig är den första bilden, men den andra är bra! LO
Svar från Bob Bovin 2017-08-25 20:11
Hej,
Några håller nog med om det.
Ha det bra
Bob