SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4077. Leo 13 tränar ”down hill” i Vallåsens Bike Park

Cykelsport är en bra motionssport och i landet utom sig är det stort?? Tävlingsformerna inom cykelsport är inte så stora som de är i Danmark. Men Mountainbike är på gång??

TV exponeringen av sporter är mycket viktiga?? –och MTB ser man nästan aldrig i rutan?? Kanske kan det bero på att TV rättigheterna fram till nu har ägts av Red Bull TV och det finns bara på internet via en App. Nästa år kommer Eurosport ta över även MTB och sedan länge täcker de nästan helt landsvägscykel.

Vårt land har i stort inga stora stjärnor i cykelsport, med ett lysande undantag Jenny Rissved i MTB Cross Country. Hon blev ju olympiamästare i Brasse OS. Hon vinner numera några världslopp per år. Alltså hon är  en big star. Det har ungdomarna börjat förstå och det kommer fler till MTB i vårt land nu.

Vår Corre i Kållered Jan har en son Leo 13 år som nu har tagit upp sin pappas intresse i MTB och i helgen var de och tränade i Vallåsens Bike Park på Hallandsåsen.

Jan har skickat några fartfyllda bilder av Leos träning. Och han använder en Canon EOS D90 med EF24-106mm f4L USM. För att få fram fartkänslan har han använt typiskt 1/60 sek.

Leo fångad i ett hopp i Vallåsen Bike Park anno 2022-09-03

För att ta sig upp i backen får man använda samma bana som skidåkarna på vintern.

Down Hill åkaren Leo med full utrustning för MTB och GoPro kamera för video koll på magen

Full speed nedför backen i Vallåsens Bike Park med Leo Bovin anno 2022-09-03

Inlagt 2022-09-05 07:31 | Läst 2387 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Full fart med ungdomen så grusen stänker om det. Blev bra bilder. Har en yngre MTB-åkare i släkten, körde lite själv i 40-årsåldern, stod på huvudet många gånger, gick genom isen, men allt gick bra.
Svar från Bob Bovin 2022-09-06 08:49
Hej Stefan,
Va trevligt att du kört MTB. Då har du sakkunskap om hur svårt det är. Lite orolig är jag för skador, Mendez hör väl till en farfar.
Ha en fin dag
Bob
Riktigt snygga bilder, tycker puffbilden är en toppbild med precis lagom (o)skärpa! Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2022-09-06 09:04
Hej Björn,
Tack då blir min son glad.
Mitt intresse för sportfoto har alltid varit stort. Jag försöker följa flera på nätet. En av de bästa fotografera på bildbyrån.se är Peter Holgersson i Norrköping och han är samtidigt matematiklärare vid LiU.
Ha en fin dag
Bob
Hej Bob (och Jan).
Fin serie med fart över fältet. HDR-känslan passar perfekt till motiven här – gillas.
Med vänlig hälsning Erik,
Svar från Bob Bovin 2022-09-06 09:06
Hej Erik,
Tack för kommentar från en dansk som verkligen kan cykelsport.
Idag blir det väl dansk seger i Spanien.
Ha det väl
Bob
Erik Madsen 2022-09-06 10:51
Vi kan jo kun håbe, men han (MP) går jo efter det igen.
Mvh. Erik.
Härliga fartfyllda bilder! När jag ser detta tänker jag som andra här, att det är en sport för unga. Men min frissa är jämngammal med mej (50+ och lite till) och tog en EM titel i mountain bike för ett par år sedan i konkurrens med kvinnor som var betydligt yngre. Hennes styrka ligger i tunga uppförsbackar.
Hälsningar Lena