SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE
#1386. Skall maten komma med bil?? –till barnen??
Industrimat kommer till nästan alla institutioner idag?? –där gamla och unga äter i grupper?? Skall det vara så?? –borde inte maten lagas på plats?? –som förr??
Hemlagad mat?? –blir ovanligare och ovanligare?? Varm mat direkt från köket finns snart bara på lyxkrog, med några stjärnor!! Nylagad mat på varm tallrik kommer snart bara finnas att se på TV eller i kokböcker??
Det är något totalt snett i dagens samhälle?? Kollapsar samhället är det ingen som vet hur man tillagar kalops?? Vi kommer att svälta, eller äta råa rötter??
Varför kom jag att tänka på det här??
Lund anno 2015-02-06
Inlagt 2015-02-13 07:16 |
Läst 2975 ggr. |
Permalink
Jobbar själv som kock på en dygnetruntöppen förskola och lagar all mat själv.
I går fick dom det som många har som favoriträtt, broccolisoppa med pastaskruvar. I dag blir det fläskkarré som tillagats i ugnen i flera timmar så även dom som inte fått fullt med tänder kan äta :-)
Vårt centralkök har väldigt mycket matlagning från grunden och det jobbas mer och mer på det.
Trevlig helg på er !
ing-marie
Det hedrar er i Sandviken, och dig som lagar riktig mat till barnen. Tänk om det var så i alla inrättningar för barn och gamla. Din mat låter spännande.
Närproducerade råvaror med småskalig matlagning skulle kunna rädda matkulturen och naturen.
Ha en skön dag med barnen
Bob och Ninni
Ja när fyrtiotalisterna var små då lagade tanterna mat i varje skola. Men man var tvungen att äta upp, annars satt man där med spenaten.
Ha det bra
Bob
Hemma hos Herr Norstedts femstjärniga kök tillagas bara hemlagat, ok då, katten får burkmat och torrfoder!
Kenneth
Det finns undantag med riktiga kök lokalt. kanske det vänder en dag.
Ha det bra
Bob
Väl skriven inläg Bob och väl illustrerad.
Hälsningar från Erik / DK
Du har rätt. Kostnaderna kommer med ohälsa.
Ha en skön kväll
Bob
Nog skämtas det i Lund, men inte om maten. Här tar man mat med stort allvar, plus besken.
Ha en bra kväll
Bob
Mat ska också lagas med kärlek och omsorg - har svårt att se hur det ska vara möjligt i gigantiska, industrialiserade storkök? Heder till de kommuner som vågar gå emot strömmen och satsar på att bibehålla matlagningen lokalt på plats på både äldreboenden, skolor och förskolor!
Hälsningar/Kirsten
Du har så helt rätt. Smak och näringsvärde är viktigt.
Ha det bra
Bob