Blågult och grillad diafragma!
Idag var temperaturen riktigt behaglig (med motorcykelkläder på sig), så det blev en runda i Uppland på dryga 20 mil :)
Lite blågult, så här en dag i förväg ...
Vid Uppsala Slott
När jag kom hem var det dags att tända grillen och plocka fram Njurtappen vi köpte på Citygross igår. Njurtapp heter också slaktarbiff, och är inte en så vanlig styckningsdetalj och dessutom hyfsat billig. Jag har inte testat det tidigare, och det visade sig bli fantastiskt mört och gott! I rubriken skrev jag diafragma, då muskeln sitter där, men så heter den inte :)
En del senor att putsa bort var det ...
Grillning på hög temperatur (och sedan en stund på indirekt värme under lock)
Biffen fick vila tio minuter under folie med en massa kryddsmör (med basilika, kapris, chili, vitlök och sambal oelek). Därefter skar jag den i tunna skivor och vände runt dessa i smöret.
Ha en fortsatt trevlig nationaldagshelg!
Hälsn!