tankar i färger och ljus

I förbi farten...

I förbi farten  - brukar min kompis säga. Jag erkänner att jag aldrig förstod hur saker och ting kan ske i förbi farten… tills nu! Vi håller på att renovera, bygga om och fräscha upp lite i huset och allt annat sker just i förbi farten. Det var först hammare som jag höll i handen och annan golvutrustning och städredskap de senaste veckorna… Sedan var det lite trädgårdsarbete i förbi farten och mellan regnet fick Olympus nöja sig med några blommor och omgivningen. Tur att dagarna är långa så jag även ibland hinner kladda lite på en bit papper… När solen faller ner bakom horisonten vet jag knappt vad jag heter och somnar som en stock…

Skönt att sommaren är mer normal i år, det regnar då och då, så vi slipper bära vattenkannor, temperaturen är människovänlig, även om solen av någon anledning är stickig och jag klarar inte av att vistas ute längre stunder i soliga dagar…

Vi fick nya grannar i hagen så turister från stora staden som passerar på vägen mot stranden för att beskåda solnedgång får bäääa lite. Barn som vuxna så fort de ser får, bäääar de som en gammal bagge eller get. Ibland underhållande, ibland irriterande, särskilt när fåren blir stressade och är högljudda länge.

Maluszek var på någon längre upptäcktsfärd och kom hem vettskrämd och håller sig lugn just nu…

Idag är en del arbete avklarat så jag bestämde mig ta en stund vid dator, besöka era bloggar och blogga själv… Som ni förstår allt tar tid och allt behöver sin tid, vissa saker kan faktiskt inte ske i förbi farten. För att "fixa" bilder och skriva blogg till exempel behöver jag lite tid i lugn och ro.

Inlagt 2024-07-13 16:31 | Läst 444 ggr. | Permalink
Många fina bilder i farten. Bäst med mest stämning är för mig den första!
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 18:38
Tack så mycket Sven :-) Det var förgår, som dimmorna kom på morgonen...
Hälsningar Halina
Vackert landskap i första bilden, lagom redigerat. Det lilla lammet på stenen är också fint, upptäcker världen.
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-14 10:47
Tusen tack Stefan :-) Glad att du gillar den första bilden, jag la bara på en svag rosa övertoning för att förstärka morgonkänsla och dämpade mättnad. Lammen innan fototillfälle landade på elstängsel och var lite omtumlad. Nu kom fler och de är mycket roliga.
Hälsningar Halina
Vackert, denna gång väljer jag lammen och Maluszek
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-14 10:49
Tusen tack Peter :-) Glad att du gillar Maluszek. Han skulle egentligen inte vara med denna gången, men jag kunde inte låta bli... det lilla livet förtrollade mig.
Hälsningar Halina
Vilken skön samling bilder och jag förstår precis känslan då jag läser din text. Så är det för det mesta när man jobbar heltid (+ lite till) och ändå vill hinna med att njuta lite av naturen och det som händer inpå knuten. Husdjur tar också tid och kraft, som du ju berör i dina inlägg. Vi har bara en groda i terrariet just nu så det kräver inte särskilt mycket tid, men jag skulle gärna fylla på med tre-fyra individer.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-17 07:49
Tack så mycket Lena :-) Om du bara visste att varje gång när jag börjar gnälla om tidsbrist då ser jag dig... Jag fattar inte hur du hinner med allt! Du är en förebild! Allt tar sin tid, djur behöver mycket uppmärksamhet och omsorg, likaså växterna som drabbas ibland av ohyra eller torka... Men man kämpar på och gör det bästa utifrån sina förmågor ;-)
Hälsningar Halina
Vackra bilder hela högen men faller mest för den första, grässtrået och lammet på stenen om jag ska välja några.
Ing-Marie
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-17 07:50
Tack så mycket Ing-Marie :-) Roligt att du gillar bilderna.
Hälsningar Halina