UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4479. Man kan inte vända gatsten

Så man kan lika väl vila i stolen när det inte är några kunder som köper grönsaker just nu?? Min fråga var: --här sitter du å vilar?? Men kompisen kom med en energidryck??

Det är en trevlig stämning på Mårtenstorget i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –och med tiden lär man sig känna igen de olika handlarna?? En av grönsakshandlarna är ett familjeföretag?? –där mor och far och sönerna sköter handeln. Vi handlar de mesta av våra grönsaker och frukt där.

Så naturligtvis stannar man och byter några ord när man går runt och plåtar på troget. Det ger en pensionär lite mer glädje i tillvaron??

Paus i handeln på torget i Lund anno 2023-10-10

Postat 2023-10-11 04:36 | Läst 854 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#4478. En smaksak??

Om allt bara var svart och vitt?? –så trist det skulle va?? Det mest naturliga är att skildra världen i färg??  Att bara använda sig av penslar som antingen inte har någon färg eller en som har alla??

Hur cool kan det va?? –en del tror att det funkar med ”seven shades of gray”?? –å det gör det om man vet hur man gör??

Väldigt få klara det?? –så att det blir som en egen signatur?? –på samma sätt som vissa konstnärer har en ”stil” som förståsigpåare kan känna igen?? Kanske kan man i framtiden spåra en bildstil som hör till en konstnär med hjälp av AI??

Nu är inte allt bara färg?? –utan det är också frågan om mönster?? Vilket föredrar du?? –rutigt eller randigt??

Randigt matchar inte rutigt i Lund anno 2023-10-03

Postat 2023-10-10 08:02 | Läst 501 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#4477. Den svenska mannen??

I mitten av förra århundradet hade männen i landet utom sig ryktet om sig att vara oromantiska?? –det hände att de svenska kvinnorna reste till medelhavets strand för romantik??

Något ligger det nog i det?? –för uppfostran i en nations traditioner spelar nog en roll?? –gubbväldet i vårt land var mycket dominant före WWII?? Efter det har det blivit en förbättring i jämställdhet. Kvinnan är mer ekonomiskt oberoende idag och det betyder mycket. På något sätt är också ”sociala medier” mer likställda?? Men ibland börjar man funder på om det inte i stället är ”asociala medier” vi lyder under nu??

När man ser den här bildserien så börjar man undra vad som är på gång??

Den svenska mannan med mobilen i Lund anno 2023-09-27

Postat 2023-10-09 07:50 | Läst 746 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#4476. Hur vet man??

Kameror nästan överallt i offentlig miljö?? –som i London?? Är det ett hot mot den personliga integriteten?? –och därmed demokratin?? Bevakning med AI är att förvänta av alla??

Sannolikt kommer hjälp att behövas med AI och från hemliga instanser inom försvaret?? Det farliga är att inleda hjälp från andra länder?? –då får de alla kanaler in hos oss?? Mycket är naturligtvis redan riggat från USA och Kina och nu är det dags att koppla loss från det beroendet?? Har vi kunskap nog att klara upp det??  Når vi full kontroll??

Låt oss leka med en bild vi tog nyligen i den akademiska bondbyn i syd?? Kan det vara så att ”spionaget” skulle kunna identifiera den unge mannen på bilden. Det här är på Botulfsplatsen och här sitter säkert många kameror uppe redan?? Men är det någon som granskar bilderna?? –kontinuerligt alltid?? Eller har vi redan AI för hjälp med utvärdering??

Kanske sitter det en kamera i annonspelarens reklam??

Hon har spanat in en snygg kille i Lund anno 2023-10-03

Postat 2023-10-08 07:48 | Läst 796 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#4475. Medvind

Om man har bråttom?? –då är det bra att ha medvind?? Här nere i syd i den akademiska bondby har vi mycke vind?? Sannolikheten ökar då att man når fram i tid?? –och får framgång??

Å visst har vi framsteg här i Lunds universitet?? –du vet väl att ”blå tand” utvecklades här?? –eller att den konstgjorda njuren skapades här?? –eller att bläckstråleskrivaren upptäcktes här?? Ja, det visste du naturligtvis redan?? Å du det har att göra med små prickar.

Vi kan inte låta bli att påpeka att en av tre Nobelpristagare i år var en kvinna verksam i Fysikum, professor Anne L’Huillier, och hon kan mäta de kortaste avstånden:

Men man får inte gå för långt?? –å skriva dubbla skiljetecken i sin bloggtext?? –då får man bannor av redaktörerna och språkpoliserna?? Det är bara Nobelpristagare från Norge som får skriva hela böcker utan några skiljetecken som till exempel ”punkt”??

Du vet väl att matematiskt har en punkt eller prick ingen storlek eller utsträckning?? –så det kanske inte är så förvånande Jon Fosse struntar att använda det??

Nu undrar naturligtvis någon om detta även gäller för en prick?? –det är ju lite besvärande att Nobelpriset i kemi i så fall gick till forskare som framställt kvantprickar?? De borde ju inte finns?? Då är det ju försmädligt att seniorplåtis under en stor del av sin forskargärning försökte fotografera sådana prickar?? Å faktiskt lyckades plåta en kvantprick, av guld, som innehöll 55 guldatomer och var en nanometer i diameter?? Kan man plåta en prick som inte finns eller inte har någon utsträckning??

I Lund har man medvind anno 2023-10-03

Postat 2023-10-07 08:13 | Läst 522 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 7 Nästa