UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3454. Vad är klockan?? --i ett parallellt universum??

Hur många universums finns det?? –parallellt med vårt?? Kan det va ett på andra sidan av de svarta hålen?? Vid passage lär tiden upphöra?? Vad blir då klockan på andra sidan??

Tiden måste inte vara densamma?? --i det andra universumet??–utan den kan ju gå baklänges mot vår?? Den behöver inte ens gå lika fort?? Är det ens ett parallellt universum?? –det kanske i stället är ett spegelvänt universum??

Hur läser man då av klockan??

Stilleben

Postat 2020-12-21 07:29 | Läst 1715 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

#3453. Kartonghavet?? –å dess följder??

Pandemin orsakar ju en underlig situation i ett land?? –vi måste handla mer och mer på ”postorder”?? –idag kallat för handla på nätet?? –vilket sträcker sig över hela världen??

Idag kan man köpa en glugg från Japan?? –betala enkelt, över nätet på 10 sekunder,  och hämta ut det hos vårt ”paketkontor”?? –på hörnet?? –efter fyra dagar. Om FedEx eller DHL express sköter transporten?? Fastnar du hos Postnord tulldeklaration så tar det minst 14 dagar till?? FedEx och DHL express har egen tullhantering och den tar ingen tid??

Utanför vårt paketkontor har vi sett 11 vagnar för paket transport från de olika bolagen, minst fem olika.

Den här kvällen, anno 2020-12-06, fanns det 11 paketvagnar utanför vårt ”paketkontor”

I corona pandemins tider fungerar vårt paketkontor mycket 70+ vänligt?? –assistent Ninni kan visa ”kvadrat-koden” i sin mobil och innehavaren kan läsa den genom fönstret?? Han levererar sedan paketet utomhus till oss:

Utomhus uthämtning av paket i vårt paketkontor

När pandemin drar sig tillbaka?? –hur skall vi då kunna återgå till gamla tider och handla i affär??

Det blir att gå över till näthandel?? –för nu köper vi följande produkter över nätet: Mat, läkemedel, sprit, kameror, film, kläder, batterier -----ja nästan allt!!

Postat 2020-12-20 07:53 | Läst 1240 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#3452. Hunden: ---Ja!! --köp den goda osten!!

Vårt torg är fantastiskt?? –här finns det ostbönder som tillverkar egen ost på gården?? Kommer då en finsmakare, anställd i en ostaffär, med egen osthund?? –då blir det finsmakning??

Den här osthunden var lite valpig och letade efter godis i ägarens kasse?? –hela tiden?? –mycket lekfullt??

Har du något gott i väskan? –vi va ju hos konditorn nyss

Men väl vid ståndet med lantost satte hunden sig lydigt och väntade på en smakbit av osten?? När hen väl fick en bit så slickade  hen sig om munnen:

En bit ost till, tack

Postat 2020-12-19 07:41 | Läst 1159 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#3451. Någon måste skämta?? –pensionärer ute och leker??

I dessa dagar?? Visserligen närmar vi oss jul?? –som förr betydde att pensionärer  irrade omkring i affärerna?? –och försökte hitta julklappar till alla barn och barnbarn??

Men inte gäller det idag inte?? –utgörande riskgruppen 70+?? –som är utsatt för en målsökande virus?? --som kan orsaka lidande och död i förtid?? Då sprallar man inte omkring på Österlånggatan i Gamla stan?? --och utgör en risk för kollision med de julstressade hemarbetarna??

Det är i alla fall så att det finns de som tror att det är ”business as usual”:

Det varnas för spralliga pensionärer i Gamla stan enligt vår Corre Maria

Postat 2020-12-18 07:10 | Läst 2139 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3450. Va f—n!! –mörkt och suddigt i hörnen?? I 👍 it!!

Vi vill ju alla köpa det bästa möjliga?? –för de pengar vi har?? Detta förstår även seniorplåtis?? –och de flesta köper ju även objektiv på dessa grunder?? Ofta anses skärpan vara måttet på kvaliteten??

Några fotografer ställer även krav på andra optiska parameter?? –men väldigt få gör en bedömning av objektivet förmåga att ge en tilltalande bild?? –baserat på den egna personliga känslan?? Frågan man ställer sig är?? –kan ett tekniskt sett mediokert objektiv ge en tilltalande fotografi??

Seniorplåtis har börjat tro på det?? –efter att ha köpt ett objektiv som ger oskärpa i hörnen?? Speciellt då på full bländaröppning. Objektivet är ett Canon 35mm f:1.5. Det var en gång på femtiotalet det ljusstarkaste vidvinkelobjektivet. Vanligt bland reportage fotografer.

Det här objektivet börjar bli skarpt först vid bländare 4?? Men vid full glugg så kan man se dylika bilder:

Bilder från Lund anno 2020-12-10 sen eftermiddag. Sony a7RII + Techart Pro + Canon 35mm f:1.5 @ 1/640 sek och f:1.5

Seniorplåtis uppskattar bildens stämning given av vinjetteringen och oskärpan i hörnen?? Färgåtergivningen med den digitala kameran är enligt mig tilltalande även vid mycket dåligt ljus. Det kan illustreras med den här bilderna:

Bilder från Lund anno 2020-12-06 tagna med Sony a7RII och Canon 35/1.5 @ 1.5

Seniorplåtis har försökt att förklara att det inte är alltid som man tycker om en tekniskt perfekt bild?? Utan lite skavanker här och där kan skapa en atmosfär hos bilden?? –som man tycker om??

 

Postat 2020-12-17 07:56 | Läst 1504 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa