UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#628. Deras blickar möttes?? –men de kanske aldrig ses mer!!

Livet är fullt av möten, de flesta är bara ögonblick?? Man undrar vad det är?? –man ser och tankarna surrar runt?? Sedan vandrar tankar och blick bort?? –och här är kanske ett kort sådant blickbyte?

Det var kyligt på morgonen, en väntans stund på tåg?? --för den ene!  Arbete för den andre?? –fullt med hoppa upp och växelbyten?? Tåget började rulla bort för att hämta fler vagnar?? Hon tittade på den färgglade figuren och han tittade på resenären?? En kort blick som jag fick på bild!  Sedan fortsatte livet??

Lunds station 2013-01-04 kl 08:11. Olympus OM-D + Lumix 14/2,5.

Postat 2013-01-16 07:01 | Läst 2989 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#627. Ploga nu?? --kan det löna sig?? –har du sett någon snö??

Det skämtas ju om hur tröga vi är i syd?! –och det kan ju va att vi drar fram långsammare här nere?? –jämfört med stororten?? Här har vi dock en som är på alerten?? –ute med plogen i tid!!

Vi klagar över att det är så dålig snösväng nu för tiden?? –jämfört med på sextiotalet. Det är svårt att komma ihåg hur det va?? –vid idealiserar säkert hur bra det var förr?? –men idag är det nog pengarna som är problemet. Allting skall ju bära sig själv?? –kostnadsmässigt?? Hur det nu kan bära sig att köra bort snö?? –såvida man inte lägger ut det på entreprenad?? Det vill säkert EU att vi skall göra?? Så att det blir offentlig upphandling?? –på snösvängen?? Då kan någon firma från Sicilien få uppgiften att skotta snö?? –för de kommer säkert att lägga ett lågt pris?? För de har väl aldrig sett snö?? –som ju bara är en ”attitydfråga”??

Nu är vi dock på alerten här i Skåne?? --och beredskapen för att ploga snö?? –är som Per Albin Hansson sa: ”God”. Beviset för detta fick jag häromdagen då en vaktmästare i området var ute och letade efter snöflingor??

Var ä snön? Lund 2013-01-03.

Postat 2013-01-15 07:05 | Läst 3346 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#626. Leica M?? –med metallen rodium som smyckesplätering?? –vart är vi på väg??

Rodium är en av jorden mest sällsynta metaller!! –viktig komponent i den avgasrenande katalysatorn i våra bilar!! Nu kan man få sin Leica M pläterad med blank rodium?? –hur j-v-a dumma är vi??

Man slutar aldrig att förundras över hur dumma vi människor är!! -att ”utsmycka” vår kamera med en av jordskorpans ovanligaste metall?? –är inget annat än oklokt!! En firma i Tyskland, HRR, erbjuder plätering av din Leica M, med vitt guld eller platina, och ovanpå det den lätta och blanka metallen rodium!! Metallen rodium kan poleras till vacker högglans!! Den är också mycket hård. För detta får du betala lite grand, så där trettio laxar!! Naturligtvis billigt för den välbärgade! Rodium är mer än dubbelt så dyrt som guld!! –det vill säga runt 1000 kr/gram. Man borde alltså få 30 gram rodium på kameran!! –det får man naturligtvis inte?? –får man 0,1 gram!! –får man va glad!!

Jag tycker dock att det är korkat!! –rodium är i stor brist!! --eftersom det används i legering med platina i våra så viktiga trevägskatalysatorer!! –som sitter i avgasrören på våra bilar!! Utan rodium får vi mer kolmonoxid (CO) i vår luft!!

Nu tycker jag Leica M är vacker som den är, varför besudla den med en metal som behövs i andra mycket viktigare ändamål?? Här är en Leica M2 jag köpte 1963!! --femtio år och fortfarande vacker!!

Postat 2013-01-14 07:11 | Läst 3043 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

#625. Vintern slår till, en morgon?? –går tåget då?? –från 08?

Plåta i snöglopp, –dä kul!! Då kan man få ovanliga bilder!! Tål kameran det?? –ja, många moderna kameror gör det!! Jag tog OM-D med ut i snöfall!! --med flingor som lappvantar!! Dyngsur OM!! –men bilder blir det!!

Tidig morgon!! –på med ryggsäck, –assistent Ninni och jag?? Mot tåget, från Gamla stan. Snön vräker ned!! –stora flingor?? Bästa tänkbara väder!! –för att plåta?? –inte för att gå med last?? –på snö och is!!  Stel som en pinne?? –men med kameran redo?? –OM-D + Lumix 14/2,5. Så här såg det ut!!

Postat 2013-01-13 07:42 | Läst 3124 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#624. Kväll i 08! –inkognito med nattkamera?? –på fickan!!

Den moderna digitalkameran är utmärkt för fotografering i mörker!! Fotoflanerande kan göras utan blixt, dygnet runt?? Gatufotografen kan ha kul när som helst, vid besök i gatumiljö??

Vid det senaste besöket i 08-området tyckte jag det skulle va kul å stressa kameran i dåligt ljus?? Ströva omkring å plåta i dåligt ljus! –se vad man kunde åstadkomma. Fördelen är också att man kan vara mycket mer foto-inkognito?? –när det är mörkt!! Inge förväntar sig att man skall fotografera!!

Så det är bara att dra ut med kameran för dagen?? –en OM-D + Lumix 14/2,5!! P läge och auto-ISO!!

Gamla stan 2013-01-06.

Är du rädd att gå ut på kvällen?? –strunt i det –ta med en billig kamera??

Postat 2013-01-12 07:17 | Läst 3265 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa