SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#625. Vintern slår till, en morgon?? –går tåget då?? –från 08?

Plåta i snöglopp, –dä kul!! Då kan man få ovanliga bilder!! Tål kameran det?? –ja, många moderna kameror gör det!! Jag tog OM-D med ut i snöfall!! --med flingor som lappvantar!! Dyngsur OM!! –men bilder blir det!!

Tidig morgon!! –på med ryggsäck, –assistent Ninni och jag?? Mot tåget, från Gamla stan. Snön vräker ned!! –stora flingor?? Bästa tänkbara väder!! –för att plåta?? –inte för att gå med last?? –på snö och is!!  Stel som en pinne?? –men med kameran redo?? –OM-D + Lumix 14/2,5. Så här såg det ut!!

Inlagt 2013-01-13 07:42 | Läst 3125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tål kameran det? Det får mig att tänka på fiskepremiären 1979 i Älvkarleby. Det var tät köldrök och - 32 grader. Solen sken igenom och det blev väldigt vackert. Inga problem med kameran och jag hade glädjen att få många bilder publicerad i jakt - fisketidningar.
Sten
Svar från Bob Bovin 2013-01-13 18:11
Hej Sten,
Min erfarenhet är att kameror klarar sig bättre än man tror.
Ha det bra
Bob
Oj, ser det ut så i huvudstaden?! Batterierna i dagens digitala kameror klarar kylan bra, mycket bättre än batterierna i de analoga kamerorna. Jag och min Leica M 6 var i Björkliden (Lappland) någon gång under 80-talet. Termometern pendlade mellan -10 och -30. Mekaniken i kameran funkade visserligen bra, men det nya batteriet la av direkt., vilket gjorde mig besviken på Leica, som alltid har sagt att deras M-kameror funkar i alla väder.
Svar från Bob Bovin 2013-01-13 18:14
Hej Wolfgang,
Ja så an de se ut i huvudstaden.
Dagens batterier är bättre än de på åttiotalet.
Gamla M6 klarade ju sig som väl var bra utan batteri.
Ha det bra
Bob
Jaha, det blev för tufft i storstaden..... ja, fly du tillbaka till södern... ;) Du fick ju fina bilder att ta med som minne.
Det blir ju som du säger annorlunda, och bra! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-01-13 20:44
Tack Peter!
Tur man har bilder, annars minns man ju inget? Stora småstäder är svåra att greppa?? --för en Lundabo.
Nu får man se om det ä någon aktion här i syd.
Ha en bra start på veckan
Bob