UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1501. Plantera mera?? –dä blir grant??

Panta mera har vi ju hört?? –å nu har den akademiska bondbyn?? –tagit aktion i att försköna turiststaden?? –ut rycker erfarna tjejer med plantor, för att plantera mera??

Det gäller att streta emot?? –våra städer kan inte uppfattas som sköna?? –rent estetiskt?? Möjligen med några få undantag, som Gränna, Trosa, Arboga…?? Så seniorplåtis blir bara glad?? --när han upptäcker att erfarna blomplanterare rycker ut med eldrivet fordon?? –för att försköna den ganska tråkiga bussplatsen i centrum??

Så kanske man skulle byta ut de här små klisterlapparna??

För här rycker plantera mera patrullen ut!!

Lund anno 2015-06-04

Postat 2015-06-08 07:48 | Läst 1825 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1500. Helig ko?? –vad kan det va?? –jag tror jag vet??

Det är inte bara Indien som har heliga kor?? –seniorplåtis vet att det finns på andra ställen också?? Den började dyrkas för nästan hundra år sedan?? –den var svart??

Den var inte av den Bovinae familjen?? –utan var företrädesvis artificiell?? –byggd i plåt?? Den fick matas med fossilt bränsle?? –medan kon gick på förnyelsebart gräs?? Båda orsakar dock betydande luftföroreningar??

Det var till en början huvudsakligen den Amerikanska kontinenten som drabbades av denna nya heliga ko?? Hela samhället byggdes kring denna plåtburk. Idag är det spritt över nästan hela jorden?? –å leder till vår undergång??

Här kommer några exempel på de heliga korna i Chicago.

Chicago anno 1988

Postat 2015-06-07 07:54 | Läst 2383 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1499. Gamla analoga Canon 7 RF?? –kan ju inte va nått ha??

Återbruk?? –det är inte så vanligt?? –för kameror?? Det ska va nytt?? –å skarpt?? Helst en telefon!! Likafullt så duger en femtio år gammal kamera långt?? –även idag??

Men ta en titt på den här kameran?? –ja, det är en selfie från 1988 i Sears tower, Chicago?? –strunta i det??

Kameran är en Canon 7?? –en ”range finder”?? –en slags japansk motsvarighet till Leica M?? Bara det att den här har en ridåslutare i metall?? –och inbyggd ljusmätare. Det är enligt mitt tycke en mycket vacker kamera?? Lite tung, lite högre slutarljud ?? Något större än Leica M. Du kan lätt köpa en på nätet för 500 spänn??

I mitt tycke så är det en mycket funktionell kamera?? Gluggen som sitter på kameran är en Canon 50/1,4 med samma skruvfattning som för Leica. Vid egna mätningar?? –så är den lika bra som Summilux 50/1,4 från 60-talet.

Här kommer några bilder från Chicago tagna med just den kameran??

Chicago anno 1988

Postat 2015-06-06 08:02 | Läst 2318 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

#1498. Leica M?? –vilken skall man välja??

Fotoflanörens lyxdilemma?? –snurrar där uppe i arkivet?? Ska han gå tillbaka till roten?? –ursprunget till egen fotografi?? Svartvitt och Leica M?? –där drömmar möttes och föddes??

Början var ju i svartvitt?? –och ofta, i gatufoto, hänger man fast vid det, om inte färgen spelar en avgörande roll i bildtolkningen?? Idag är det ju bekvämt?? –man kan välja det hemma vid datorn om filen är innehåller färg från början?? En del hävdar att det inte duger?? --att göra en monokrom bild från en färgbild?? Så du måste lägga upp 72 laxar och skaffa en Leica M Monochrom (typ 246)??

Det är då det börjar snurra lite där upp?? –om man redan har några analoga M?? Som en M6, i stort sett oanvänd och fullt funktionell. Hur många filmer kan jag ta för 72 laxar?? Om jag redan har en planskanner.

Kollar man upp lite på nätet så kan man inhandla en film för sådär 50 spänn?? –och Crimson tar 65 spänn för framkallning. Det hör till saken att seniorplåtis har framkallat färdigt?? --efter mer än sextio år i mörkrummet?? Har med andra ord miljöförstört färdigt?? Jag vägrar att hälla ut framkallare och fix i slasken!!

Så matematiken blir enkel?? –72000/115 = 626 rullar film?? Det är ju inte så många bilder?? –närmare bestämt  22539 stycken?? Seniorplåtis tar fler bilder på två resor till Svalbard?? Så betyder det att det lönar sig att köpa en Leica M??

Det är här mitt arkiv där uppe bryter samman?? Bäst att jag tittar på en analog bild??

Chicago anno 1988

Postat 2015-06-05 07:33 | Läst 3191 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#1497. Ny ”försvarsövning syd”?? –med skrämmande vapen??

Kompletterande övningsstrider hålles av försvaret i syd?? –med mycket skräckinjagande vapen?? Allt i syfte att utbilda även kvinnor?? –till skrämmande stridbarhet.

För att stridsledningen skulle få lämplig plats?? --med de senaste generalstabskartorna?? –hade införskaffats de senaste utformade filtförsedda borden?? De kunde med svårighet fås på plast?? --i välskyddade stora hus?? --som ställts till förfogande av högre makt.

Ingående utbildning gavs till rekryterna av mycket kompetenta officerare?? --för att de skulle kunna handhava de mycket avancerade och komplicerade vapnen?? Flera muskedunder hade rullats fram. Hjulen var av senaste utformning?? –helt punkteringssäkrade??

Det rådde inget tvivel?? –kanonerna var mycket skräckinjagande?? Lede FI rusade genast till reträtt?? –och tog skydd i närmaste buskage?? Försvaret visade god ton?? --så lede FI erbjöds välvilligt vackra skyddsobjekt??

Postat 2015-06-04 07:29 | Läst 4287 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 633 634 635 ... 647 Nästa