UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#327. Lilla Olle sa!! --nallen är snäll?? –om den är bland vänner?? –å mycke mat!!

Jag vägrar att tro att björnar är stygga eller farliga!! –bara vi låter bli att jaga dem!! –och att de har mycke mat att äta. Retar vi dem med hundar och väcker dom i idet så kan vi reta upp dem!!

Efter att ha vandrat fritt bland björnar vid Brooks Camp i Alaska i tre dygn och mött dem lite här och var, t o m med små ungar så måste jag säga att de inte är intresserade av att äta upp oss. De äter till 90 % gräs!!  --och bär!! De äter protein, kött från lax och andra djur, när tillfälle bjudes.

När man möter brunbjörn i skogen så skall man tala högt och tydligt, så det framgår att man inte är en björn utan en människa. Vanligen går björnarna undan så man aldrig ser dem. I Brooks Camp är björnarna vana med att människor står och fiskar i vattnet eller vandrar runt i skogen. De vet, är jag övertygad om, att inge skjuter på dem. De vet också att det finns inga hundar som skäller och jagar deras ungar. De är som alla andra djur rädda om sina ungar.

Här kommer några bilder på björnar som vi mötte vid floden i Brooks Camp.

Låt bli att skjuta björn i Sverige, så vi kan få möta en nalle!! Precis som mors lilla Olle!!

Postat 2012-03-21 06:17 | Läst 5623 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

#316. Riktiga sportbilder med action!! –var är de i dagens tidning??

Var tog all actionbilder vägen!! –ja inte finns de i de dagliga sportbilagorna!! Där är det bara porträttbilder och bilder på fruar och mostrar till spelarna!! Har det blivit några slags socialbilagor för sportmiljonärer!!

Om det skulle va så att bildredaktörerna på sport pressen inte vet skillnaden mellan action- och porträttbilder så kommer det här!!

Typisk actionbild!!

Typisk porträttbild!! Carl Lewis.

Jag tog mig friheten att göra en liten ”research”!! –hemskt uttryck för en professor som vet vad research är!! --men i alla fall jag kollade de två största kvällstidningarnas sportdel och räknade alla bilder som var en spalt eller större i åtta blaskor. Det fanns totalt 126 bilder. Det fanns 11 stycken actionbilder!! --av någon form av aktuell sport!! Jag tog bort hästkapplöpning, för det tycker jag inte är en sport!! Ja, det blev alltså 115 bilder med porträtt, glädjescener, eller arkivbilder. Det fanns några montage också. Det betyder att det var mindre än 10 % actionbilder i dessa sporttidningar. Det är rent ut sagt för j-----t.

Man kan inte skylla på fotograferna!! --för de tar massor av actionbilder och de har alla de verktyg som behövs för att fånga det rätta, avgörande ögonblicket. Herr redaktörer, för det kan inte va kvinnor som är så enkelspåriga, ni kan inte skylla på TV!! --att de redan avslöjat det avgörande ögonblicket. Nä, för de bilderna fladdrar förbi alldeles för snabbt på dumburken. Frys fast det avgörande i momentet i sporthändelsen!! --eller vet ni inte vad det är. Visa dessutom lite humor!! Lite roliga bilder och inte bilden på mormor till storstjärnan!!

Typiskt rolig sportbild!! Patrik Sjöberg.

Postat 2012-03-10 07:19 | Läst 6236 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

#314. Paus på botten?? –eller på kanten??

Skönt att ta en paus när man är i botten, eller när man sitter på kanten. Vattnet ger ro och man kan slappna av!! Man behöver varje stund i solen!! Speciellt mitt i en storstad med all dess stress och föroreningar!!

Jaga runt på trötta ben hela dagen, sotet i kragen tätnar. Det smakar faktiskt gott med ”fish and chips” till lunch!! --otroligt!! Nu behöver man bara sätta sig ned å slappna av en stund i solen. Rinnande vatten ger lite ro!! --även om det inte är rent. Det är faktiskt lågvatten?? –så man kan lägga sig ned på sanden och ta ett solbad mitt i världsstaden!! –ofattbart!!

Lek och sol på stranden. London 1967. Minolta SR7+ Soligor 250/5,6

Paus på kontoren!! –några pappersvändare tar en stund i solen!! --bland ruinerna från vad?? Man tror ju att det inte skall finnas några kvar?? –så här långt efter Churchills tid?? Lika fullt finns det så och det ger plats fri från turister!!

Solstund i ruin. London 1967. Minolta SR7+ Soligor 250/5,6

Vilken strand?? –jo, ”River Thames”!!

Postat 2012-03-08 06:56 | Läst 3874 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#311. London i en annan tid?? –eller barnarbete??

Det var innan grönsaksmarknaden blev en turistfälla. Det var fortfarande hårt arbete av omlastning och transporter, och grossisthandel. Bland alla gubbar, kvinnor sågs sällan här, fanns det barn som körde kärror.

Det var rostat bröd och bacon till frukost!! –å stekta korvar och ägg!! Allt serverades av frackklädda män. Det var inget lyxhotell, utan ett ganska litet hus inklämt bland andra trevåningshus. Vi fick byta skjorta varje dag, kragen var kolsvart av all rök i luften. Vi tog tunnelbanan till Covent Garden, flera dagar för assistent Ninni och jag tyckte det var kul att se arbetet med att lasta och lossa trädgårdsprodukter och blommor.

Hårt arbete som säkert krävde sin man!! –eller skulle det visa sig även barn!! Det här var tiden för Swinging London!! –1967. Moderna kläder, musik och mode!! Turismen började blomma och Beatles var redan vaxfigurer.

Det stämde liksom inte, varför skulle barn jobba med transporter?? Vi såg det här och där!! Kanske de tyckte det var kul att hjälpa till i familjeföretaget. Det såg inte plågade ut!! –de tyckte nog det var kul.

Jobb i familjeföretaget? London 1967. Leica M2+Summilux 50/1,4

Postat 2012-03-05 06:11 | Läst 4291 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#310. Privilegierad!! –född till det!! Vaktas noga!! –eller knäpp knappen!!

Regerat mer än ett halvsekel!! –över en gammal kolonialmakt!! Bär en klänning bara en gång?? –lever i en isolerad fullmakt?? Enorma rikedomar till ett liv i skyddad lyx!! Ständigt bevakad av regementen!!

Här gäller tradition framför allt!! Börd och skolning är fundamentet för makt. Symboliken, prakten och glansen!! --inför undersåtarna!! --gör skådespelet till ett viktigt moment för att markera distansen mellan låg och hög.

Inför byte av gardet vid slottet är det ytterst viktigt att allt sitter rätt!! –inte en knapp får sitta snett eller vara opolerad!! Officeren, troligen major och säkert av hög börd, leder inspektionen av "Welsh Guards" regementet!! – underofficeren verkställer markerade felaktigheter.

Knäpp knappen!! Buckingham Palace. London 1967.

Postat 2012-03-04 06:54 | Läst 3354 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 865 866 867 ... 874 Nästa