SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#963. Mystik?? –symmetri?? –geometri?? –balans??

Kan man ladda det i en bild?? --så har man kommit en bit. Det är dock betraktaren som avgör om det är en beskådansvärd bild?? –du kan bara ge din syn från stunden.

Det första som din bild skall väcka är mystik, undran, frågetecken?? –så att betraktaren stannar för fortsatt studie av innehållet?? Resten av innehållet i bilden har att göra med skönhet och behag. Linjerna i bilden skall löpa behagfullt så att de stämmer med dramat i bilden?? Det är också viktigt att ytorna skapar harmoni, men också kontrast?? Annars blir bilden platt och slätstruken?? –och därmed ointressant?? Konstigt nog så spelar balansen en svårdefinierad känsla?? –det går inte att väga det?? –kanske man kan beskära bilden till en del för att skapa balans.

Här är ett fångat ögonblick från min senaste fotoflanering i Lund.

Lund anno 2013-12-14

Inlagt 2013-12-17 07:12 | Läst 3426 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ett fint exempel Bob. Den skrovliga tegelväggen i förgrunden, mot de släta vita , symmetrin, Fasaden längre bort med sina fönster och julstjärnan, Julstjärnan i det ensamma fönstret till vänster i bild . Alla linjer nästan kubistiskt. Personen som sätter fart i bilden i kontrast till mannen som lutar sig mot den skrovliga väggen och bromsar farten men ger spänning åt bilden. Finns mycket att säga om den här bilden.
En riktigt bra bild Bob.
/ Bengt.
Svar från Bob Bovin 2013-12-17 10:15
Hej,
Tack för din utförliga tolkning av bilden, det gläder mig.
Ha det bra
Bob
Geometri, någon form av mystik.... ser jag... Fast, Lund är ju alltid spännande... :) Mystiken, säger Grönegatan... men det kan såklart va fel... Det är nog symmetrin som förvillar mig... :)) Ha en balanserad dag!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-12-17 17:15
Hej Peter,
Det är vid Lilla Gråbrödersgatan, mittemot Juridicum. Lund är spännande på många sätt.
Ha en grå dag i norr.
Bob
Peter-L 2013-12-17 17:41
Jo tack ska du ha.... ;)) Hmmmm, det borde jag ju kännt igen... Det är ju baksidan på Hypoteket... där en av mina barndomsvänner bodde. Man kunde gå in mem Domkyrkan eller då på Gråbrödersgatan... Det va en del trevliga fester och middagar där... Och han läste ju juridik senare... Men då låg Juridicum uppe vid g:a tvätten.... Nåja....
Ha en solig kväll!! ;) //P
2013-12-17 20:18   Marcus
hej moppan
2013-12-17 20:22   Marcus
hej moppan jag hittar två adventsstjärnor och två gubbar.slut
Svar från Bob Bovin 2013-12-17 20:43
Hej,
Du är superobservant som hittar allt.
Kram
Moppa