SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#376. En röd liten kaka!! –friheten vid en kopp?

En röd liten Macaron med hallonfyllning?? –kan det vara en symbol för friheten?? Ja i vårt dagliga liv med kamp för brödfödan glömmer vi ofta att vi lever i en demokrati med frihet att fika!!

När jag en gång i tiden kämpade för brödfödan?? –jo jag har gjort det?? –så undrade ofta mina utländska vänner när svenskarna arbetade?? När vi kom till jobbet på morgonen satte vi oss och tog en kopp kaffe!! –och ventilerade livets  väsentligheter och gårdagens resultat??  Det förstod inte våra främlingar?? –de trodde vi snackade ”skit”. Sedan pratade vi ”shit” med dem av ren artighet. Sedan var det kaffe vid tio, kanske 30 minuter, med delvis jobbsnack, men också rent sociala kontakter. Så var det kaffe vid lunchen å så kaffe vid tre. Långa snack här också. Kanske blev det sedan en slutkopp vid 5. Så när jobbade vi??

Det intressanta är att te pausen vid Oxford och Cambridge universiteten spelar samma roll. Den otvungna sociala rollen och kontakten med forskarna i huset!! Jag behöver inte påpeka att de Nobelpris tätaste miljöerna i världen finns just här. Japanerna dricker sällan kaffe på jobbet, inte ens te!! De lättar på trycket på kvällen med öl??

Därför är det här friheten idag att kunna gå ut och ta en latte med assistent Ninni och testa det nya?? –en kaka, Macaron, inspirerad från en fransk förebild från 1791!! Den ena var förföriskt röd med hallonsmak och den andra inbjudande chokladfärgad!! De smakade utmärkt och smälte i munnen tillsammans med latten.

För övrigt visar det sig att svenskarna jobbar bara på semestern?? Ty då bygger man om sommarstugan!!

Inlagt 2012-05-09 07:28 | Läst 2804 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den röda ser giftig ut, tycker jag.
Svar från Bob Bovin 2012-05-09 10:49
Hej!
Det var den säkert också!
Mvh
Bob
Macarons är ju bara för gott! =)
Svar från Bob Bovin 2012-05-09 13:37
Hej!
Det ligger mycke i det!
Ha det bra
Bob