SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#346. Aussies style?? –eller säkert från skolan!!

Kontinenten Australien är värt varje besök?? Här finns många naturformer och nästan allt är unikt. Men kontinenten har också format både urinvånare och nybyggare (i början deporterade fångar?).

Om man åker runt i det stora landet träffar man ättlingar från hela världen!! --även många svenskar. De underligaste saker stöter man på!! Assistent Ninni och jag besökte en dag en marknad, med tingel-tangel och hantverk. En infattade stenar och andra föremål i ringar av silver!! –bl a fanns det ringar med porslins ögon?? Å de va rätt gjorda, förklarade Ninni!! Obehagligt tyckte en som är ögonoperationssjuksköterska.

Kan du hitta ögonen??

I det lilla samhället Mossman, strax norr om Cairns, upptäckte vi att man hade övergångsvakter vid skolan. Precis som i USA, men här hade man ingen färgglad klädsel?? ---utan man hade klädsel mer lämpad för det tropiska klimatet. Mamman, som hämtat sitt barn, kliver stolt över i skydd för vad?? –jo för cyklisten som stannat med sin fina cykel. Hade detta kunnat hända idag i Sverige?? Knappast!!

Bevakat övergångsställe i Mossman, norra Australien.

I ett litet samhälle ned mot kusten, från Canberra, stannade jag för att få en kopp ”real tea” och noterade att nästan alla husen var byggda i trä. De var byggda med veranda, som i sydstaterna i USA. Men så här i aftonsolens glans satt bara en katt och gosade sig. Vad tänkte han på??

Katten också??

Kustvägen upp mot Sydney går genom skog och små böljande kullar. Det är förvånandsvärt glest mellan byarna och vägen var inte speciellt stor på den här tiden. Plötsligt dyker en liten bro upp med tinnar och torn. En bro med drag av Tower Bridge i London, och man undrar varför?? Man kan faktiskt läsa om den på Wicky, som med allt annat idag. Så slå upp Hampden Bridge?? --sträckande sig över Kangeroo River.

Hur va det med städningen??

Så ta varje chans att gå ”Down Under”.

Inlagt 2012-04-09 06:59 | Läst 3183 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Australien verkar vara ett härligt land som jag gärna skulle åka runt i en månad eller två! =)
Svar från Bob Bovin 2012-04-09 11:37
Hej!
Minst en månad.
Så mycke å se och långa avstånd.
Ha det bra
Bob
Hej Bob! Australien verkar var ett skönt land,när vi fyller jämnt nästa år kanske det blir en resa!
Synd att det är så himla långt.
chefen vill till konungars gravar i Egypten.
vi får väl se vad blir....
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-04-09 12:50
Hej Rolf!
Det blir ofta som chefen sägar. Du får lägga in argument, som att känguruskinn är mjuka.
Ha det bra
Bob