SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#808. Den uppkopplade seniorplåtisen?? –i gatan?? –vilken utrustning??

Det är ju förmätet av en seniorplåtis?? –å komma med förslag?? –om hur man skall utrusta sig för gatufoto. Idag när ungdomarna kan välja en telefon med >40MPix!!

En gammaldax seniorplåtis tycker fortfarande att man skall ha en kamera med sig när man fotoflanerar på gatan?? –även om kamerorna i telefonen blir allt mer högkvalitativa. Senaste Nokian kan jag förstå attraherar ungdomarna och kanske också pensionärerna.

Nu tycker jag om att byta glugg på min kamera och jag vill också ställa in kameran för de förhållanden som råder?? –och jag vill inte använda blixt?? –och då blir kamera-telefonen inte så användbar!!

Nu klarar ju telefonen av att skicka bilden till ”social medier” direkt?? –och vill man ha det så?? –så kan man välja följande kamerautrustning!!

I sin kamera, här OM-D, kan man sätta in ett eye-fi SD minneskort?? --och då kan man direktsända jpg-bilden över till sin lilla ”platta”. I dessa kan man ha ”appar” för behandling av bilden?? –som ”Photo FX Ultra” eller ”Snapseed”, för en mini i-Pad. Härifrån kan man skicka bilden vidare vill till medier.

I min ryggsäck vill jag också ha ett extra batteri och en lite längre glugg 45/1,8 (FOV som ett 90mm) som komplement till 14/2,5 gluggen. Ett kameralock?? --som kan plåta, tar ju ingen plats?? Notera att allt detta, som får plats i en liten ”rygga”, även får plats en ”fotoväst”!!

Då kan man ta gatubilder?? –som den här!!

Lund anno 2013-07-12

Inlagt 2013-07-15 06:42 | Läst 4468 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, frågan är om vi ens behöver en kamera i framtiden... kanske räcker med ett litet chip i ögat, och så tänker man bara "ta kort, skicka till Facebook, så vips är det online! =)
Ha det bra!
DJ Krusztob 2013-07-15 09:07
Jag är lite tveksam till att plocka bilder direkt ifrån synnerven, eftersom det borde bli dålig kantskärpa p.g.a. att det perifera seendet upptar så stor del av vårat synfält. Det får bli en crop-version i så fall.
Margareta Cortés 2013-07-15 11:48
Chip i ögat och ta bilder skulle vara väldigt spännande för mig nu eftersom jag just nu ser dubbelt. Skulle vara spännande att få se de bildena ;)
Kanske något för optiker och ögonläkare för att fastställa hur patienten ser, ingen behöver förklara utan det är bara att ta en bild och kolla....
Svar från Bob Bovin 2013-07-15 15:02
Hej,
Det kommer säkert snart. Vi är inte långt ifrån kamera i glasögonen.
Det gäller att vara on line med livet.
Ha det bra
Bob
Hoppas du skickade första bilden där den hör hemma ...det där rosa är det en läsplatta som även tar bilder...såg en mormor göra det på barnbarn ---egendomligt det såg ut...
javisst är det bra med kamera men ofta när jag hade analog bytte jag inte objektiv när jag var ute som du är nu...det blev 35 mm såsom jag lärt av den kände Christer S....

Intressant i dag för jag kunde hänga med i teknikens värld.............faktiskt..........nu skall jag snart hänga med på en promis för att ta Waranprov som jag glömde förra veckan (nu blir det arg tillsägelse igen för syndaren)

gosig dag på er
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-07-15 15:09
Hej,
Den röda en en mini ipad, sk padda. Den kan ta bilder direkt, men jag använder kamera.
Jag tycker om att växla objektiv, antagligen för att jag inte är lika bra som CS.
Teknik säges av alla vara ointressant, och det är väl därför det snart är dax att stänga landet och bara koka kaffe.
Ha en gosig sommardag
Bob
Hmmmm kan inte placera bilderna men kan ju ta en sväng och kolla....:)
Blev lite nyfiken på det där med eyfi :)) (stavningskontrollen på iPad föreslog syfilis) :))) men tillbaka till ämnet.... Kollade, men går inte överföringen väldigt långsamt? (och då tänker jag inte på sjukdomen) Hahahahaha, galet!
Och solen skiner i Lund.... Ha en fin dag! /Peter
Svar från Bob Bovin 2013-07-15 15:14
Hej,
Keep locking. Överföringen är faktiskt förvånande snabb.
I Malmö blåste det.
Ha det bra
Bob
En artikel som får en "gilla" kommentar.
Svar från Bob Bovin 2013-07-17 15:59
Tack Thomas,
Ha det bra
Bob