SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#292. Ericsson tog ned skylten igår! –synd!! –dä va en trevlig en??

Hade varit med länge!! –en betydelsefull figur i samhället!! –banbrytande!! Internationellt en storhet och mycket uppskattad del av Norden. Knöt mycke kontakter och förde många samman!! Synd!!

Så var det då dax, det hade varit känt ett tag att så skulle bli fallet. Men så är det bekräftat att Ericsson tagit ned skylten för gott.

Så var det dags!! – multijättarna tar över och river ned!! Lund 2012-02-14.

Alla svenskar har någon gång hållit i en Ericsson!! –även så min farfar!! Det var en revolution när den kom upp på väggen i många hem. De fattiga fick ringa i en kiosk, men kontakt fick man med de flesta.

Den stora förändringen kom när man inte längre behövde en sladd in i väggen!! Var och en kunde tala genom luften!! Ericsson hängde med fint och byggde bara bättre och bättre mobila telefoner. De blev mindre och mindre och en svensk uppfinnare, från Lund, satte in kortdistanskommunication (blåtand) i telefonen. Mobiltelefonen blev en kamera. Data, bilder och video, kunde spelas in med telefonen och överföras vart som helst. Jättekul för gamlingarna som kunde få se sina banbarn växa upp.

Så blev kampen mellan de stora bolagen tuffare och tuffare, bara de med massor av pengar i kistan kunde överleva. Ericsson slukades av jätten Sony. Så var den sista kameran konstruerad i Sverige. Väl var att systemtillverkningen hos Ericsson blev kvar på moderjorden?

Det blir inte frågan om någon recycling här inte!!

Är allt detta en symbolisk handling?? Håller Sverige på att säljas ut?? ”Capital venture” byter ju redan blöjor på våra gamla!!

Inlagt 2012-02-15 06:16 | Läst 3888 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Der var inte heller länge sedan Astra på andra sidan vägen tog ner sin skylt!
/Kjell
Svar från Bob Bovin 2012-02-15 08:18
Hej Kjell!
Astra här och i Södertälje! Vart är vi på väg. Tur att vi har malm och skog.
Mvh
Bob
Det är allmän utförsäljning av Sverige, företag som SKF, Hasselblad, Volvo, SAAB, med flera är bara några stora företag som funnit en annan ägare. Då det gäller SAAB är det väl inte klart än men ändå
Svar från Bob Bovin 2012-02-15 08:21
Hej!
Hasselblad är ju det värsta! Tänk när man hade en bladare i handen. Men gluggen va ju tysk.
Snart kokar hälften latte och de andra dricker!
Gnälliga gamla gubbar??
Mvh
Bob
Nu är det som tur var inte Ericsson som lägger ner utan "Sony Ericsson" som drar ner på verksamheten. Huvuddelen av inkomsterna och den stora delen anställda är i Ericsson på systemsidan. Det är viktigt att hålla isär det där. Ericsson sålde ut sina mobiltelefoner på 90 talet för att fokusera på nätsidan där pengarna finns.

I övrigt är det alltid med viss sorg som en tid är slut och en annan tar vid.
Svar från Bob Bovin 2012-02-15 08:23
Hej!
Ja det är tur systemet är kvar. Men det är ju trist mobilerna gick sin väg. Det kanske är lågteknologi?
Mvh
Bob
Jag läste tidigare att SE (eller är det Sony numera) t.o.m. flyttar japaner till Lund i ett led i omstruktureringen, men det kanske är överspelat eller så är det till andra lokaler.

Annars är de isiga bilderna med isblå recycling-container illustrationer i tidningsklass - men det är ju del av din bakgrund - "snyggt" i alla fall.

Ha de'

Johan
Svar från Bob Bovin 2012-02-15 08:26
Tack Johan!
Det är Sony numera. Vi har haft japaner och framför allt indier kring knuten här ett bra tag. Det är en riktigt multinationell arbetsplats här. Jag bor granne.
Mvh
Bob
Det är synd att Sverige förlorar många företag på det här sättet! Men vi människor får skylla oss själv då vi är ute efter billigt eller bra pris eller bäst prestanda. Jag är inte bättre själv då jag köpte en Samsung Galaxy S2 istället för en Sony Ericsson pga prestanda. Dessutom lyssnar Samsung på sina kunder och Sony Ericsson har svikit kunder genom att vara sega med android uppdateringar. Ja det påverkade företaget väldigt mycket.
Svar från Bob Bovin 2012-02-15 13:52
Hej!
Det kanske är dax att förbättra den svenska skolan?
Mvh
Bob
Antipodian 2012-02-15 14:08
Sverige har inget att vinna på lokalpatriotism - "köp svenskt" försvann också snabbt. I Sverige är man nog bra på nya idéer och nya företag men sämre på den fortsatta driften. Industripolitiskt får man nog räkna med att om man är minoritetspartner i t.ex. ABB, SE eller Astra-Zaneca så "åker man dit" när läget blir tufft. Jag tror det är viktigare att driva _svenska_ företag än att köpa svenskt. Att "fusionera svenskt" verkar svårt - Saab/Volvo PB kunde inte p.g.a. för kaxig attityd och Scania/Volvo LB fick inte (där hade kanske tuffare industripolitik gentemot EU kanske fixat det) - nu blir väl Scania en underdivision till MAN snart.

Ha de' bra i alla fall!

Johan
Svar från Bob Bovin 2012-02-15 17:22
Tack för din uttömmande kommentar.
Ha det bra down under. Ni har väl varmt och skönt.
Mvh
Bob