SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#708. Detaljer i en skola?? –arkitektoniskt?? –knappast!

Skolan?? –centrum i livet under många år, så viktiga!! Hur utformar vi denna miljö?? –anstränger vi oss för att göra en fin miljö?? –för att lära för framtiden?? –och leda samhället vidare, mot ett bättre liv??

Minns du din gamla skola?? –tyckte du den var trivsam?? Jag tyckte min skola, Vasaskolan i Linköping, var ganska steril och otrivsam!! Jag har givet ut en bilderbok (e-bok gratis på biblioteket, du kan Googla mitt namn så hittar du den) med de bilder jag tog då i slutet på femtiotalet?? Nu är inte alla skolor kass, jag var e. o. ämneslärare på Viksängsskolan i Västerås i mitten på sextiotalet!! Det var en fin skola!! –med fin miljö och en kalasbra matservering!! Mycke bättre än I 4 matsalen i Linköping?? –där jag gjorde lumpen.  Det enda som var bra i den kantinen var den stora burken med kaviar!!

Nu har jag igen anledning att besöka en skola, barnbarnens skola i Gamla stan!! I väntan därutanför?? –tog jag några bilder, som på intet sätt belyser hela skolan?? –men som gör mig lite undrande??

Inlagt 2013-04-06 07:11 | Läst 2850 ggr. | Permalink

"Jag kan inte komma ihåg jag sett denna skola än jag strosat så mycket där. Vilka pelare det måste vara en gammal skola som är byggd på detta sätt. Är där högt till tak inne i salarna. Går där så små barn så de är nybörjare tyckte dörren såg så tung ut. Kanske enbart som jag känner det. Konstverket gillar jag förståss.........som gillar udda målningar Hade härlig lördag skall ni veta. Hälsningar Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob!
Bodde på Götgatan som låg alldeles intill Vasaskolan och där både min bror och syster gick. Själv gick jag på Kungsbergsskolan. Det var alltid trevligt när samtliga skolor i Linköping hade idrottstävlingar på Folkungavallen i Juni. Och ofta låg Vasaskolan väldigt bra till när slutpoängen redovisades. I dag huserar annan verksamhet i byggnaden.
Skall med nöje se dina bilder i boken.
Ha en fin helg
//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-04-06 11:24
Hej,
Fin Linköpings nostalgi. Jag var inte med i tävlandet. Hade gått över till foto när jag var på Vasaskolan.
Ha en bra helg
Bob
Jag kan inte komma ihåg jag sett denna skola än jag strosat så mycket där. Vilka pelare det måste vara en gammal skola som är byggd på detta sätt. Är där högt till tak inne i salarna.
Går där så små barn så de är nybörjare tyckte dörren såg så tung ut. Kanske enbart som jag känner det.
Konstverket gillar jag förståss.........som gillar udda målningar
Hade härlig lördag skall ni veta.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-04-08 07:47
Nej,
Det var fint att höra att ni hade en härlig lördag. Igår snöade det lovvikavantar i Lund.
Skolan heter Storkyrkoskolan, ligger i samma byggnad som Nicolai skola, och har låg och mellanstadier. Såg du skelettet i fönstret?
Ha en fin vecka
Bob och Ninni
Gun-Inger Arvidsson 2013-04-08 09:08
Nej men nu ser jag Benjamin som jag brukar döpa skelett till.
gia