SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#117. Norge i sorg!! –hur kan det skildras i bildreportage??

Vårt broderfolk har drabbats av en ofattbar nationell tragedi, och många familjer har nåtts av en oförklarlig sorg. En av de mest öppna och demokratiska nationerna har obegripligt nog format en ond medborgare, som dödat så många unga medborgare. Många stenar måste vändas för att finna ut hur detta kunde hända och de första stegen har redan tagit genom att man informerar resten av världen om hur detta har gått till.

En viktig roll spelar all dokumentärfotografer som idag skildrar den situation som normännen lever i nu. En av de finaste reportagen jag sett de senaste dagarna har publicerats i Sydsvenskan i ett bildspel gjort av deras eminenta fotograf Åsa Sjöström. Jag kan vänligen rekommendera att du tar och tittar på detta bildspel: http://cdn.sds.se/bildspel/ASJnorge/

Normännen är ett mycket trevligt och vänligt folk. Under alla resor jag gjort i Norge har jag mötts av en varm välkomnande befolkning och miljö. All norrmän har en särskild känsla för naturen och de lever i symbios med ett av de vackraste länderna. De förvaltar också en av de få vilda platserna på jorden, det undersköna Svalbard. En landsända som landat i våra hjärtan. Genom att välja ut en av de bilder jag har tagit vid mina besök på Svalbard vill jag visa tacksamhet för att jag fått komma som besökare till Norge. Härmed vill vi, Ninni och jag, också uttrycka deltagande i den sorg som norrmännen nu bearbetar.

Nordost Svalbard 2007.

Inlagt 2011-07-26 06:34 | Läst 5352 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja ett fantastisk fint bildspel om något så svårt och ont!
Sammanfattar det "ofattbara" på ett värdigt sätt!
Catrin Engman
Svar från Bob Bovin 2011-07-26 15:40
Tack för din vänliga kommentar.
Mvh/
Bob
Ninni og Bob,
takk for de varme tankene og ordene i vår største katastrofe i nyere tid.

Per-Chr. Nilssen
Svar från Bob Bovin 2011-07-26 15:41
Tack för ditt svar!
Bob
Fint bildspel med tonvikt på känsla.
Svar från Bob Bovin 2011-07-27 07:18
Jag håller med, det är ett medmänskligt bildreportage.
Tack
Bob
Mycket bra och gripande bildspel! Fick tipset av min vän Catrin och det, samt ditt inlägg levde upp till förväntningarna!
Inte bara Norge utan hela norden har förlorat sin oskuld...nu...eller kanske långt tidigare!?
Mvh
G
Svar från Bob Bovin 2011-07-27 07:19
Ja, vi har nog vaknat upp ännu mer!
Tack för ditt inlägg-
Mvh
Bob