SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#677. Våren är här, vilka härliga vårtecken!

Ljuset kommer tidigare på morgonen!! –snön smälter bort!! De först blommorna sticker upp mot solen, vid sydväggen. Människorna vänder ansiktet mot solen!! Det verkliga vårtecknet är dock det här!!

Vår för mig är den tid då cykeltävlingarna startar i Europa. Just nu rullar Paris-Nice igång och det är bara att bänka sig framför TV och ratta in Eurosport.

Sauternes kyld för cykel. Olympus med 45/1,8 gluggen. Bl. 8.

Roberto Vacchi kommenterar mycket sakkunnigt och roligt!! Det är ett nöje att följa med i loppet. Det är bara att korka upp Sauternes flaskan från 1976!! –ropa in äppelkakan, som assistent Ninni bakat. Så är den första vårveckan räddad!!

När man sitter där och beundrar cyklisternas framfart så kommer tankarna tillbaka till den tiden då cykel var en aktad sport i Sverige?? Då man rullade med i följebilarna på de nationella tävlingarna och rapporterade i tidningen Corren i Linköping. Här kommer en bild från den tiden!! Känner du igen cyklisterna?? Tävlingen är Monark-Crescent-loppet och året är 1962. Det var en lagtempotävling mellan Varberg och Uppsala och man hade lag från olika länder med.

Paul Munther, Gösta Fåglum, Sven-Uno Stensson och Sonny Green kör mot Motala.

Jag hade då en Hasselblad 1000F med en 80mm glugg.

Inlagt 2013-03-06 07:05 | Läst 6827 ggr. | Permalink

"Nu börjar cykelsäsongen. Roberto och Adam är härliga att höra på! Slår man över till Danmark, så känns det som en annan cykeltävling. Tänk, att man kunde göra sportbilder med bladaren, det har dagens sportfotografer ingen aning om :-)"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob! Härligt!! Du är inte ensam,är inte Roberto härlig att höra...
Sköt om dig och ha en skön vår med eurosport....mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-03-06 08:43
Hej Rolf,
Det är för väl att man inte är ensam. Roberto är en superb kommentator. Jag kan jämföra honom med de danska kommentatorerna. Jag förstår danska och de är okunniga helt enkelt. Roberto känner igen de flesta cyklisterna och kan berätta om deras egenskaper. Dessutom är Adamson lika bra, när han är med.
Ha det bra med cykeltävlingarna
Bob
Nu börjar cykelsäsongen. Roberto och Adam är härliga att höra på! Slår man över till Danmark, så känns det som en annan cykeltävling. Tänk, att man kunde göra sportbilder med bladaren, det har dagens sportfotografer ingen aning om :-)
Svar från Bob Bovin 2013-03-06 09:22
Hej Wolfgang,
Jag håller med dig, det blir en annan tävling. Trots att Danmark har fina cykeltraditioner.
Hasselbladaren var en utmärkt sportkamera, speciellt om man använde skorstenen och sportsökaren.
Ha det bra
Bob
Man blir sugen, inte på sporten, men på Sauternevinet. Men även om jag förmodligen är Sveriges mest sportointresserade person, så kan jag inte annat än beundra dina gamla sportbilder. Fantastiska, inte minst med tanke på den utrustning du hade.
Svar från Bob Bovin 2013-03-06 18:06
Tack Ragnar,
En Sauternes med efterrätt sitter alltid bra. Jag tyckte det var kul att plåta sport.
Ha det bra
Bob
Vet du gillar detta med cykelsport. Visst är det helt häftigt att kunna se. Du har så rätt våren har kommit söderut och är nog på väg om fjorton dagar hit. Då kommer värmeböljan så jämrar vi oss för det är för varmt hi hi.
Ha bra torsdag på dig
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-03-07 07:37
Hej Gun-Inger,
Vi får försöka låta bli att gnälla när det är varmt. Glädjas åt de nya blommorna och fågelkvitter.
Ha en fin och ljus torsdag ni också
Bob
Hej Bob!
Jag är brorsdotter till Sonny Green!
Jag har en lite långsökt fråga! Det är så att min farbror gick bort i lördags! Och jag undrar om du har möjligt mer på honom som kan få se?
Mvh Linda Sivenbring
Svar från Bob Bovin 2014-10-13 20:59
Hej,
Det var tråkigt att din farbror har gått bort. Han var en bra cyklist på sin tid.
Jag har nog bara någon mer bild tagen just vid det tillfället. Jag kan försöka leta reda på den, men den ser nog ungefär ut som den här.
Om jag hittar den så kan jag skicka den per e-post. Om du ger mig den.
Med deltagande
Bob