SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#654. Sagoöns skönhet?? –ett under i vulkanistiska skulpturer??

Island präglas av svart lava!! –inte ett träd!! –men vatten, is och grönska skapar dramatik och skönhet i landskapet. Det är både lätt och svårt att fotografera?? –det blir lätt banalt och vykort??

När man lunkar runt i den svenska naturen ser man mycket sällan spår av vulkanism?? –om du inte bor i Skåne?? --för här har vi  ett hundratal vulkaner!! På några ställen kan man se pelarförklyftad basalt?? –t ex vid Rallate. Om du vill se svart basalt från vulkanism så skall du åka till Island. Geologiskt sett är Island en ung ö, med i stort sett lite eroderad berggrund.

Skal du fotografera naturen på Island så är det bra med en lätt kamera?? –ja du får klänga kring i ojämn terräng. Ta med ett vidvinkelobjektiv och ett kort tele?? –så klarar du de mesta vyerna. Ska du plåta fåglar får du släppa med jättegluggen?? –som vanligt.

Här kommer några bilder från flera resor på Island. Hoppas att de inte är för vykortslika??

Pelarbasalt vid Svartifoss.

Dubbla vattenfallet vid Hjalparfoss.

Gullfoss med Hekla i bakgrunden.

En flod rinner ut under ett lavatäcke vid Barnafoss.

Klippbryggan vid Dyrhólaey.

Det gamla kultursamhället finns mitt i den grönrika naturen, som vid Núpsstadur.

Inlagt 2013-02-11 07:09 | Läst 6447 ggr. | Permalink

"Jag kikade på dina bilder i morse innan jag hoppat ur sängen. Vet du jag skulle gå till sjukhuset. På vägen hände det sig plötsligt såg jag dina bilder "inom mig" igen. Nu måste jag kika en gång till och skriva hur mycket glädje du givit mig. Helt underbara bilder som ger mig en längtan till Island men jag vet att kanske jag inte får se dessa vyer. Det är väl inte alltid så bra väder. Vet i svensk fjällvärld när det regnat hela tiden vi vandrat. Så storslaget det är. Plötsligt så grönt som det är på Irland. Den tredje bilden nerifrån har du återigen med fåglar med så är där en sten som ser upp som en säl tittar. Ni har mycket att glädjas åt som varit med och sett upplevt allt detta. Ha fin tisdag på er Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin-fina bilder!

Först trodde jag att det var en skärmdump från filmen "Jurassic Park" :-)

Ha det fint!
Johan
Svar från Bob Bovin 2013-02-11 11:45
Tack Johan,
Det var väl en komplimang, som Spielberg?
Ha det bra
Bob
Fina bilder Bob, och Island har alltid för mig varit ett intressant land att få besöka.
Får nog ta mig en funderare på ett ev besök......
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-02-11 11:46
Tack Rolf,
Island är en dröm för en fotograf. Unikt liv och natur.
Åk!
Ha det bra
Bob
Mmmmmm... Njuter i fulla drag! =)
Ha det så gott!
Svar från Bob Bovin 2013-02-11 12:31
Tack Heléne,
Det är dig väl unt.
Ha en fin dag
Bob
Jag kikade på dina bilder i morse innan jag hoppat ur sängen. Vet du jag skulle gå till sjukhuset. På vägen hände det sig plötsligt såg jag dina bilder "inom mig" igen.

Nu måste jag kika en gång till och skriva hur mycket glädje du givit mig. Helt underbara bilder som ger mig en längtan till Island men jag vet att kanske jag inte får se dessa vyer. Det är väl inte alltid så bra väder. Vet i svensk fjällvärld när det regnat hela tiden vi vandrat.

Så storslaget det är. Plötsligt så grönt som det är på Irland. Den tredje bilden nerifrån har du återigen med fåglar med så är där en sten som ser upp som en säl tittar.

Ni har mycket att glädjas åt som varit med och sett upplevt allt detta.
Ha fin tisdag
på er
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-02-12 07:47
Hej Gun-Inger,
Finare beröm kan man inte få.
Det säges att islänningen inte pratar om väder så som vi gör, ty varje dag finns nästan alltid allt väder: Så som i vår fjällvärd.
Vi gläds mycket våra bilder dag. Vi skannar nu en del för lägga i paddan.
Ha en fin dag
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-02-12 21:56
Tänkte att det kunde skifta som i vår fjällvärd. Vet du jag har i morse varit inne och tittat på resor till Island. Har det som min lilla hemlighet för livskamraten kommer inte följa med.
Det gick bli som en ny kvinna tydligen med alla bad och annat man kan få.
hi hi
Gun-Inger