SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#31. De bor i ett stinkande helvete!!!! –men invånarna trivs ändå??

Det är vidrigt stinkande!! --det är blött!! Värmen är nästan outhärdlig?? --å man kan inte tänka sig en mer motbjudande miljö att bo i!! Men invånarna trivs?? –de sover gott och njuter av tillvaron?? Vad är detta för konstiga individer??

Vi stannar till mitt för en damm, som dämmer upp en ganska djup flod?? Vi stänger av ljudet på Land Rovern och sticker upp huvudena genom takluckan. Vi blir varse den vedervärdiga stanken!! --när vi lägger upp de vita teleobjektiven på bönsäckarna. Å börjar fyra av!!

Trött hippo i Serengeti 2005. Canon 20D, 100-400mm/4.0-5,6 L

Där ligger massor av dem!!, --flodhästarna!!?  --och de vilar sig efter nattens skrovmål på gräs. Smälter maten, jäser och tar det lugnt. Vattnet är gulgrått, grumligt och det bubblar ständigt?? –från vad?? De flesta sover i vattenlinjen med ett blinkande öga? --då och då. De behöver inte va rädda för någon?? –inte ens den stora krokodilen!! --som sover nästan helt dold intill. Han är säkert också mätt?? Någon lägger till en jättejäsp!! –alldeles ljudlöst!! Några små fåglar går på ”hippo’s” huvud!!  De ser ut som små svarta vadare?? --och hittar uppenbart något att äta på huden??

Knack – knack ä du vaken? Serengeti 2005. Canon 20D, 100-400mm/4.0-5,6 L

Protesterna från assistenten Ninna blir allt mer högljudda!! –stanken är outhärdlig?? Jag känner den inte längre!! --så brukar det vara när jag plåtar!! Omvärlden försvinner, bara det i sökaren existerar!! Det är inte undra på att invånarna i det här samhället har dålig hygen!! --de skiter obehindrat i badvattnet!!?? Speciellt när ett mindre slagsmål uppstår!! –man undrar om vad?? Då kan hända att –”when the shit hit the fan”!! Bäst man håller sig undan!!

Shit! Serengeti 2005. Canon 20D, 100-400mm/4.0-5,6 L

Nu börjar resten av sällskapet, sonen och hans hustru, att ställa ultimatum!!?? --och vår utmärkte guide fattar vinken! --och startar motorn, --off we go! Jag hade kunnat stanna längre, de andra tror mig inte!!

Inlagt 2011-05-04 07:56 | Läst 5864 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tack för en intressant berättelse och talande bilder!
Svar från Bob Bovin 2011-05-04 14:18
Tack skall du ha!
Det är inte alla som gillar realistiska naturbilder!