SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#620. Svensk kristall?? –är det allt vi har?? –eller inkognito i 08!!

Mycke fint kommer från vårt land , skog, malm, guld!! Å naturligtvis kristallglas!! –eller är det slut med det?? Ja shoppen på V-långgatan har slått igen?? De kanske satsar på kristall av aluminiumoxid?? –keramik??

Har fotoflanerat i 08 några dagar, helt inkognito?? –utan att bli upptäckt?? Det var ovanligt svårplåtat den här gången.  Jag slogs dock av det här motivet!! –kanske det speglar situationen i Sverige idag?? –eller vad tycker du??

Gamla stan 2013-01-07 kl 13:16. Olympus OM-D + Lumix 14/2,5.

Inlagt 2013-01-08 06:47 | Läst 4100 ggr. | Permalink

"Livskamraten och jag lyssnade häromdagen på P1 och diskuterade därefter just detta med vårt glasriket. Det kan inte ...........det får inte..............läggas ner mer. Det är en del av Sverige dessa fantastiska glasblåsare ett yrke som inte får försvinna.....vad kan vi göra ...... Du har en bild som ger mig saknad. Bilden är inte riktigt som de brukar bli med så många människor. Ingen leker med sin Iphone/mobil. Stressen känns men så plötsligt stannar blicken och ger sig in i affären där enbart en nog så viktig inredning finns kvar. Toalettstolen tronar där. Vad mysigt vara i Stockholm jag vill också dit. Hälsar Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Välkommen till Stockholm! :) Fast du har kanske redan hunnit hem till södern igen.
Lustigt att du tar upp "kristall", har själv tänkt blogga om det och har några bilder klara men....
Det som sker med svensk glasbruk är tråkigt och ledsamt!! I mina ögon har vi kanske bland den snyggaste glaskonsten i världen. Jag va ju i Italien i somras och då även ute på Murano, Italiens "glasrike", och i mina ögon har de ingen chans.

Just nu görs ju ett ryck för svensk glaskonst, samtidigt som det skärs ned. Jag hoppas att man lyckas för vår kristall är fin och vacker!! Vallien, Ehrner, Lagerbielke är några namn som i mina ögon tål att synas i sömmarna.
Så, din bild får spegla den "renovering" som pågår av den svenska glaskulturen.... Hoppas det går vägen!!
//Peter
Svar från Bob Bovin 2013-01-08 15:01
Hej Peter,
Glas kan vara otroligt vackert, format med rätt hand.
Jag hoppas innerligen att svenskt konst glas överlever.
Just hemma från Gamla stan
Ha det bra
Bob
Antipodian 2013-01-09 02:50
Hej Bob och Peter!
Jag kunde iaf hålla mig ett dygn ifrån att kommentera :-)

Illustrerande bild vill jag säga och jag håller med Peter om italienskt glas; på besök i Venedig första gången ca 1980 så passade jag på att besöka Murano - ett första intryck av häpnad "driver de med en?" kitschigare skräp får man leta efter!

Sen är Väster (och delvis Öster) Långgatan problematiska då de kräver extremt höga kassaflöden - hantverk göre sig icke besvär (som min faster med hennes butik på Öster Långg. mycket riktigt fick uppleva) - tyvärr kommer dessa gator alltmer att förfalla mot att bli fönster mot massproducerade turist-krims-krams från Kina.

Ha det fint agent (0)08!
Johan
Livskamraten och jag lyssnade häromdagen på P1 och diskuterade därefter just detta med vårt glasriket. Det kan inte ...........det får inte..............läggas ner mer.
Det är en del av Sverige dessa fantastiska glasblåsare ett yrke som inte får försvinna.....vad kan vi göra ......
Du har en bild som ger mig saknad.

Bilden är inte riktigt som de brukar bli med så många människor. Ingen leker med sin Iphone/mobil. Stressen känns men så plötsligt stannar blicken och ger sig in i affären där enbart en nog så viktig inredning finns kvar. Toalettstolen tronar där.

Vad mysigt vara i Stockholm jag vill också dit.
Hälsar Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-01-08 15:05
Hej Gun-Inger!
Du är så observant, som en bildtolkare skall vara. Vi får hoppas att det inte blir bara Bromölla stolar kvar att sälja?? Ryssarna har ju så mycke kulor att spendera i Gamla stan.
Jag är inte ett odelat fan av 08. Det städas så dåligt.
Just hemma från snöstorm i 08.
Ha en fin dag
Bob