SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#604. Swinging London 1967!! –really?? –eller M2 i det förgångna??

Vi idealiserar ofta de förgångna, vi vill helst minnas det ljusa?? –glada DÅ?? Föst när man ser sina bilder från anno dazumal, fattar man att det inte var så?? –alltid?? Bilder minns också det mörka!

Assistent Ninni och jag har en fin upplevelse i minnet, från några veckor i London!! –det så kallade Swinging London?? Du vet den tid då mode och musik verkligen kom från denna fortfarande sotiga storstad!! Vårt strosande runt i denna stad i många veckor!! --med våra kameror, Minolta SR7 och Leica M2!! –ledde till ganska många tidsdokument, som bilder, i svartvit och färg.

Detta var inte bara en tid i sus och dus?? –det var också en tid med starka spänningar mellan länder i världen. England hade inte helt repat sig efter andra världskriget?? –men andan va full av positivt tänkande!

Jag har plockat fram några bilder från detta London, och det är inte de skinande bankpalatsens glans vi ser?? –som idag!!

Inlagt 2012-12-23 06:02 | Läst 4622 ggr. | Permalink

"Jag sitter precis ochh tittar på Historieätarna i repris på TV1, maten var definitivt inte bättre förr, dagens program handlar om beredskapstiden som har romantiserats i mängder av filmer. En tid där man var tvungen att hålla ordning på ransoneringskort etc. man led brist på det mesta, även Sverige har sett annorlunda ut. Europa har ändrats totalt sedan krigsslutet då det mesta av kontinenten var sönderbombat och sönderkrigat, närmare tjugo miljoner människor hade dödats pga. kriget. Återvinning var receptet, det var nödvändigt een planet dit vi skulleftersom man led brist på det mesta. I dina bilder ovan ser man människor som säljer begagnade kläder. Allt var inte bättre förr. En bra tid var 60-talet då framtidstron var stor, man kunde göra allt, att lman skulle landa på månen var en självklarhet, Mars var en planet dit vi skulle åka. eftersom nästan alla länder i Europa var sönderkrigade så arbetade en stor andel av människorna i Europa med byggnation, Sverige hade klarat sig helt och här kunde vi i stället bygga ut industrin och exportera till länder med trasig infrastruktur, det blev början till Sveriges starka ekonomi."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag sitter precis ochh tittar på Historieätarna i repris på TV1, maten var definitivt inte bättre förr, dagens program handlar om beredskapstiden som har romantiserats i mängder av filmer.
En tid där man var tvungen att hålla ordning på ransoneringskort etc. man led brist på det mesta, även Sverige har sett annorlunda ut.
Europa har ändrats totalt sedan krigsslutet då det mesta av kontinenten var sönderbombat och sönderkrigat, närmare tjugo miljoner människor hade dödats pga. kriget.
Återvinning var receptet, det var nödvändigt een planet dit vi skulleftersom man led brist på det mesta.
I dina bilder ovan ser man människor som säljer begagnade kläder.
Allt var inte bättre förr.
En bra tid var 60-talet då framtidstron var stor, man kunde göra allt, att lman skulle landa på månen var en självklarhet, Mars var en planet dit vi skulle åka. eftersom nästan alla länder i Europa var sönderkrigade så arbetade en stor andel av människorna i Europa med byggnation, Sverige hade klarat sig helt och här kunde vi i stället bygga ut industrin och exportera till länder med trasig infrastruktur, det blev början till Sveriges starka ekonomi.
Svar från Bob Bovin 2012-12-23 16:57
Hej Stefan,
Tack för din fina kommentar. Den förklarar en hel del.
Ha det bra
Bob
Turbo56 2012-12-24 01:52
Jag har en ny dator och tydligen dålig kontroll på tangenterna, texten har hoppat runt på ett märkligt sätt, jag tror att det beror på att den nya datorn har knappar både under och över pekplattan.

God Jul Bob

Återvinning var receptet, det var nödvändigt eftersom man led brist på det mesta. I dina bilder ovan ser man människor som säljer begagnade kläder. Allt var inte bättre förr. En bra tid var 60-talet då framtidstron var stor, man kunde göra allt, att man skulle landa på månen var en självklarhet, Mars var en planet dit vi skulle åka. Eftersom nästan alla länder i Europa var sönderkrigade så arbetade en stor andel av människorna med byggnation, Sverige hade klarat sig helt och här kunde vi i stället bygga ut industrin och exportera till länder med trasig infrastruktur, det blev början till Sveriges starka ekonomi.
Svar från Bob Bovin 2012-12-24 08:26
Tack Stefan
Ha en riktigt God Jul
Ninni och Bob
Jag har vuxit upp under efterkrigstiden i Berlin, och jag har inga ljusa minnen från den tiden. Det enda positiva var att det i princip inte fanns någon arbetslöshet, i alla fall inte någon längre. Men i dagens samhälle är det många som inte mår bra, och därför frågar man sig om det egentligen var bättre förr. Livsstandarden var visserligen sämre förr, som vi kan se på Dina bilder, men de visar inte, hur människorna mådde. Jag måste tänka på Peps visa som börjar så här: "Vad bryr jag mig om bil och villa, när jag mår så jävla illa." Fast vi lever i fred, så har vi en stor belastning på sjukhusens psykiatriavdelningar.
Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-12-23 16:58
Hej Wolfgang
Var tid verkar ha sina svårigheter. Idag bestämmer ju marknaden.
Ha det bra
Bob
Mycket intressanta bilder... ( som alltid när det gäller din blogg! =)
Dom bilderna väcker verkligen tankar... Den sista gick rakt in i hjärtat...
God Jul på Er! Hälsa Ninni!
Svar från Bob Bovin 2012-12-24 08:24
Tack,
Tiden går sedan bilden på pojken togs. Vad blev det av honom?
Ha en riktigt fin Julafton med Din familj
Ninni och Bob
Nostalgi för oss också. Vi var i London några gånger på sjuttiotalet. Jag försöker leta upp i minnet vad jag minns mest då ser jag framför mig den där puben med en massa spindelnät och damm. Jag ser en liten apa som plötsligt hamnade på min axel. Sedan fick John upp med pengar för att hon tog bild på oss. Så minns jag just det du visar allt som såldes på marknad. Jag såg aldrig det ni såg. En man utan huvud. hi hi.

Ha det bra
###¤¤Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2012-12-26 13:34
Hej igen,
Det var lite mer povert på den tiden. Sotet låg fortfarande över stan.
En lekande unge utan huvud??
Ha det bra
Bob