SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#585. ”All inclusive” ?? –kan det va bra?? –eller vintern drar in??

Det har kommit mycke kritik mot ”all inclusive”?? –den senaste tiden.  Det gynnar inte konsumenten!! –igentligen?? Jag tycker det är kalas?? –allt går på automatik å man bara slappar?? –lite spaning behövs??

När det är svåra förhållanden så kan det vara bra att låta automatiken ta över?? –jag sätter programvalet till P!! –och sätter på en glugg som har autofokus!! Låter man sedan ljuskänsligheten var på auto också, så är det bara att tryck av när det rätta ögonblicket är inne!! Tyvärr finns det inget autoläge?? --som man kan ställa in där det står ”bra utställningsbild”.  Det kommer nog??

Ett ”snöoväder” drog in över Skåne!! –i helgen. Klass 1 varning från SMHI?? –för femtio år sedan hade man inte höjt ögonbrynet?? Man hade bara skottat undan det på några timmar. Idag står vi lamslagna i dagar?? --och tågen spårar ur?? Jag undrar vad tågen gjorde när jag var liten och åkte på en pappskiva nedför backen?? –jublande över snön. På den tiden hade tågen en plog i fören?? –idag har det en ”gummitutte”!!

På väg hem från Götet i helgen körde vi med bil in i en väderfront vid Landskrona och jag tog fram Olympus E-PL1 + Sigma 30/2,8. Jag tog de här bilderna genom bilfönstret?? –jaja det var assistent Ninni som körde sin bil!! –jag är bara passagerare!!

Jag tycker det är makalöst hur väl kameran klarar av de dåliga ljusförhållandena. Kom ihåg att detta ära en utgående modell av Olympus kameror. Du kan dock köpa en demo Olympus E-PM1 för 1500 kr på ebay.

PS. ”All inclusive” är för mig en term som säger att min kamera är inställd på P, med RAW. DIN landade på 30 i mörkret. DS.

Inlagt 2012-12-04 05:38 | Läst 4880 ggr. | Permalink

"Skönt att ni får lite snö i Skåne också... Ta det lugnt i Fjelierondellen bara.... :) Ser ju lite slaskigt och halt ut! Här i Stockholm va det -15 igår, ingen slask. P, är ett läge som jag använder ganska ofta. Dock aldrig med autoISO. Läget avgör läget så att säga. Och "allinclusive" behöver inte alls vara fel, vid rätt tillfälle som sagt. Slira lugnt! //Peter"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Första och andra bilden var en riktigt höjdare!! =)
Svar från Bob Bovin 2012-12-04 13:13
Tack Heléne!
Jag blir glad varje gång du gillar mina bilder.
Var rädd om dig
Bob
Skönt att ni får lite snö i Skåne också... Ta det lugnt i Fjelierondellen bara.... :) Ser ju lite slaskigt och halt ut!
Här i Stockholm va det -15 igår, ingen slask.

P, är ett läge som jag använder ganska ofta. Dock aldrig med autoISO. Läget avgör läget så att säga.
Och "allinclusive" behöver inte alls vara fel, vid rätt tillfälle som sagt.

Slira lugnt! //Peter
Svar från Bob Bovin 2012-12-04 13:16
Hej Peter!
Du kan ditt Lund.
Jag kör allt mer all inclusive. Även när jag får köra assistent Ninnis bil med automatlåda. Det blir mycket auto här.
Ha de bra
Bob
Jag kommer ihåg när armén fick köra ut mat till folk på landsbygden i skåne med bandvagnar. Var de 80/81? Expressen-fotografen i Malmö Thorbjörn Andersson gjorde en bok med titeln "När Skåne försvann" eller något liknande om den vintern. Vi enté var igensnöad och vi kunde åka pulka från andra våningen på Norra Fäladen.
Svar från Bob Bovin 2012-12-04 13:58
Hej,
Det var vintern 1979. Boken gavs ut av Torbjörn Andersson, Lars Fredell och Per Lindström. Vi missa pulka den vintern då vi bodde i Phoenix, Arizona, som hade rekordvarmt med 110 grader F, den sommaren.
Ha det bra
Bob
Peter-L 2012-12-04 14:01
Ja jisses, det va Snöigt och kallt! Jag skulle på nyårsfest på Malmö Nation, då både buss och taxi va inställda så beslutade jag mig för att gå upp till stan från Nilstorp. På Södra vägen frös mina ögonfransar ihop vid en blinkning... Handkraft för att öppna gluggarna och sedan vidare promenad till Stora Tommegatan... En exceptionell vinter, i Skåne...