SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4471. Framtidens fordon?? –eller en fluga??

Mycket talar för lösningen?? –enkel, lite material, litet batteri, lätt att parkera?? Ganska lätt att skrota, men livsfarlig att köra. Tillverkaren kan lätt spionera på trafikbilden??

Främmande makt kan lätt kartlägga landet utom sig?? Totalt batteriberoende kan vara en nackdel?? Nationen blir beroende av internationella industrijättar, några i Kina.

Men vem vill inte få en påse chokladpraliner med hemhjälpen varje dag??

Hemvården kommer med chokladpraliner i Lund anno 2023-09-27

Men det blir nog så att det blir ungdomen som först tar över det här transportmedlet som sin naturliga del av kroppen?? Vem vill använda benen när man inte behöver??

En nästan naturlig del av kroppen i dagens Lund anno 2023-09-27

Inlagt 2023-10-03 08:06 | Läst 715 ggr. | Permalink

"Man kanske skall behovspröva vissa saker? ;) I en värld med snar brist på elektroniska komponenter och strategiska jordartsmetaller och där vissa saknar konsekvenstänk, naturligt pga ålder, så bör kanske elcykelanvändandet styras av behov, typ svårigheter att gå eller för nödvändiga transporter i hemtjänst od! För att även begränsa sjukvårdens ibland onödiga kostnader! B)"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Man kanske skall behovspröva vissa saker? ;) I en värld med snar brist på elektroniska komponenter och strategiska jordartsmetaller och där vissa saknar konsekvenstänk, naturligt pga ålder, så bör kanske elcykelanvändandet styras av behov, typ svårigheter att gå eller för nödvändiga transporter i hemtjänst od!
För att även begränsa sjukvårdens ibland onödiga kostnader!
B)
Svar från Bob Bovin 2023-10-04 18:04
Hej,
Eftersom det är pengar, stora, inblandade har vi småtyckare ingen chans. Bara att hopp åtsidan.
Ha det väl
Bob
Märkligt att de som lätt kan ta sig fram väljer att åka elsparkcyklar. De som verkligen skulle behöva hjälp med sin rörlighet får finna sig i rollen som trafikoffer.
Svar från Bob Bovin 2023-10-04 18:07
Hej,
Det är märkligt, men inte ovanligt i dagens samhälle.
Ha det väl
Bob
Hittade en mer praktisk elsparkscykel för Hemvården typ!
Wheely - Expanse Plus. "Vår elsparkcykel har en integrerad sadel, så du kan välja att stå eller sitta när du känner för det. Den bakre integrerade korgen ger dig också utrymme att transportera saker medan du färdas".
B)
Svar från Bob Bovin 2023-10-04 18:09
Hej,
Det verkar vara bra. Sitta kan va bra på en cykel.
Ha det väl
Bob
Här i Norrköping körde dom till att börja med enbart på trottoarerna. Jätteläskigt eftersom dom inte kunde köra utan provade sig fram. Nu har jag sett flera som kört på gatan, men trottoarerna är fortfarande utsatta.

Stora branden här i stan häromveckan gissar man beror på överhettning vid laddning av elsparkcyklar. Det fanns flera stycken i lägenheten ihop med narkotika.
Svar från Bob Bovin 2023-10-04 18:10
Hej,
Man undrar ju hur de kom på att köra bland gångare när det fanns plats på vägen.
Mycket är knäpp när något nytt dyker upp.
Ha det väl
Bob
Måns H 2023-10-04 23:12
Jag stod på trottoaren och nära att bli påkörd av ett par tjejer på en elsparkcykel. Dom väjde och hamnade oskadda i en hög på marken. Det var mitt fel sa dom, jag stod i vägen. Jag föreslog att dom skulle hålla sig till trafikreglerna och köra på gatan. Nä det går inte sa dom, då blir man ju påkörd, och fortsatte på trottoaren.
En fluga, personligen tror jag inte det. Batterier och elmotorer blir allt effektivare så el-sparkcykeln blir nog kvar jämte andra varianter. Gissar också att många nyttoanvändare kommer sköta sin motion på annat sätt som man gör redan idag. Min bror med svår diabetes och förstörda fötter använde sin el-sparkcykel för att ta sig till sin båt i Nyköping ( 1.5 mil ) under ett par år innan han gick bort.

/Stephan
Svar från Bob Bovin 2023-10-04 18:27
Hej,
Om det utvecklar sig så borde kommunerna planera för praktisk trafik.
Ha det väl
Bob
Hej Bob - trevlig dokumentation.
Detta tyder på att det var en fluga eller en "dille" här i Roskilde. Jag ser bara en eller två när jag är ute och köre och det är pojkar upp till 8-10 år. Men elcyklarna som man kan hyra med hjälp av en app är väldigt populära. De finns olika ställen i staden där man kan hämta och lämna dem igen runt om i området.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-10-04 18:28
Hej Erik,
I ditt fina land så är cykeln helig. Hoppa den kunde bli det här också.
Ha det gott
Bob