SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#444. Där blått härskar!! –krusas berget??

Blue Mountains är en sandstensplatå, söder om Sydney, som klassas som världsarv. Det blå skimmer som råder över berg och dalar kommer från eukalyptusträden. Området består av 7 nationalparker.

Det går inte att beskriva det här området i en kort blogg. Det kräver en långvarig vistelse i området och man behöver en guide. Min vän Rodney Weidland, berömd fotograf i Australien, bor i området och han har visat mig runt. Det mest spektakulära är att vandra ned i någon dal och se de fantastiska vattenfallen och den fantastiska grönskan av eukalyptusträd.

I skogarna finns mer än 400 olika djurarter, som t ex koala, och tiger katt. Det som intresserade mig mest var den egendomliga sedimentära berggrunden, som Rodney visade mig. Lerlager i den sedimentära sandstenen hade rullats upp och veckats av metamorfa processer. Lerlagren visade de mest förunderliga formationer??

Om du kommer till Australien, så rekommenderar jag ett besök i Blue Mountains!!

Inlagt 2012-07-16 07:03 | Läst 3601 ggr. | Permalink

"Jag håller med väldigt fint - och förmodligen mycket mineraler att foto. Om man har vägarna förbi (130 mil) så finns ett annat geologiskt intressant område i bergskedjan http://en.wikipedia.org/wiki/Flinders_Ranges - Arkaroola - t.o.m. med radiaktiva källor och annat godis. Man diskuterar brytning av mineral (kol bryts redan) - får se hur det går? Ha de' Johan"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jättefina bilder, Bob, och så gillar jag landskapsbilder. Du har visat bilder från alla världens hörn.
Är de från semesterresor eller har det varit jobb?
Mvh
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-07-16 11:38
Tack Wolfgang!
Det har varit både familjeresor som tjänsteresor. Angående tjänsteresor så kan de bli någon dag över ibland, och då har jag plåtat.
Australien är ett fantastiskt land. Så totalt annorlunda.
Ha det bra
Bob
Jag håller med väldigt fint - och förmodligen mycket mineraler att foto.
Om man har vägarna förbi (130 mil) så finns ett annat geologiskt intressant område i bergskedjan http://en.wikipedia.org/wiki/Flinders_Ranges - Arkaroola - t.o.m. med radiaktiva källor och annat godis. Man diskuterar brytning av mineral (kol bryts redan) - får se hur det går?
Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-07-16 11:44
Tack Johan!
Jag har aldrig haft chansen att komma till Flinders! Det skulle vara kul att komma dit. Ett radioaktivt dopp är inte dumt, mot alla krämpor. Jag tog ett dopp i Radium, Kanada en gång och jag har aldrig känt mig så frisk.
Ha det bra
Bob