SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4143. USA vart är ni på väg??

Vi undrar?? --för att det kan betyda att vi dras med er?? –flera länder har redan åkt dit i EU?? Polariseringen och segregering?? --och främlingshat blir allt tydligare även i landet utom sig??

USA har redan visat den vägen under Trump regimen?? –med allt mer odemokratiska reaktioner mot åsiktsmotståndare?? Demonstrationer mot de demokratiska institutionerna?? –manifesterade med anfallet mot representanthuset?? Alltmer synlig protest mot humanism och frihet.

Efter andra världskriget var USA ett föregångsland?? –landet med friheten att lyckas leva fritt?? Nytänkandet och forskningen ledde till utmärkta möjligheter till ett bra liv för individen och familjen. De flesta såg ljust på framtiden?? Men brottsligheten och den svarta ekonomin växte?? –spridningen av narkotikan förvärrade situationen mer och mer?? Idag är USA ett till synes politiskt splittrat land?? Demokratin är starkt hotad??

Seniorplåtis har rest i mer än hälften av staterna och har anat svårigheterna många gånger?? Bilderna här speglar en del av den gångna verkligheten:

Utvecklingen har passerat det här USA

Inlagt 2022-11-10 08:01 | Läst 1517 ggr. | Permalink

"Det som har tillkommit in under de sista tjugo år är kommunikation mellan människor! På gott och ont! Med internet så kan de mest fanstastiska åsikter samla ihop stora grupper, ni vet såklart det här redan! Men förr så fanns det såklart alltid någon eller några knäppskallar i byn, men det va inte så mycket mer med det! Nu kan dom hitta varandra på nätet, och hetsa upp varandra, och bli stora grupper, och med hjälp av de fantastiska algoritmerna, så lägger algoritmern såklart fram det man sökt på tidigare, och då tror man att hela världen har den här åsikten! :) Att jorden e platt eller vad det nu är! ;) En del kallar det här för demokrati, att man kan träffas på nätet och utbyta åsikter! Äntligen säger en del, nu kommer det fram saker som de styrande har mörkat! Valresultat typ! ;) /B"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som 30-talet i Tyskland .
Med förlov sagt - det här blir lite mycket politik för en fotoblogg, så det får bli; No comments!
Borde vi inte hålla oss till Fotosidans regler?
Det som har tillkommit in under de sista tjugo år är kommunikation mellan människor! På gott och ont! Med internet så kan de mest fanstastiska åsikter samla ihop stora grupper, ni vet såklart det här redan!

Men förr så fanns det såklart alltid någon eller några knäppskallar i byn, men det va inte så mycket mer med det! Nu kan dom hitta varandra på nätet, och hetsa upp varandra, och bli stora grupper, och med hjälp av de fantastiska algoritmerna, så lägger algoritmern såklart fram det man sökt på tidigare, och då tror man att hela världen har den här åsikten! :) Att jorden e platt eller vad det nu är! ;)

En del kallar det här för demokrati, att man kan träffas på nätet och utbyta åsikter! Äntligen säger en del, nu kommer det fram saker som de styrande har mörkat! Valresultat typ! ;)
/B
syntax 2022-11-10 09:57
Det ligger väldigt mycket i det du säger Bengt!
Förr måste man förbi en redaktör, som obönhörligt slängde all skit i papperskorgen - så att vi andra slapp det... :-)

Frågan är om det verkligen är att utbyta åsikter när man är på nätet, att det är en meningsfull kommunikation mellan människor?
När man sitter vid sitt tangentbord så ser man inte sin motpart. Man kan inte tolka något socialt spel, man ser ingen social signalering eller markering. Snabba inflikningar för att leda samtalet kan inte göras. Man kan inte modifiera och anpassa samtalets gång efter motparten - och så vidare. Det är därför som diskussioner på nätet nästan omedelbart spårar ur. Demagogen och förvrängaren har dukat bord. Det blir till en förvrängd och stympad diskussion - och därmed även klara tendenser till en avart av demokrati. Det demokratiska samtalet trivs inget vidare på nätet.
Hej Bob.
Jeg tør kun kommentere dine flotte USA-fotografier :-) :-)
Jeg synes især om det fra Elvis Museet og nummer 5.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-11-10 19:45
Hej,
Det vågar inte jag heller.
Jag vet många som gillar Elvis, som Ninni. Som filmkritiker en gång i tiden så sågade jag Jailhouse Rock.
Du gillar playan söder om LA. Det gör många.
Ha det väl
Bob