SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#412. Dansbilder i Virserums konsthall!! –hittades i FS!!

Kul att vara med på en utställning i en konsthall!! –speciellt när det är gamla bilder man tog för 50 år sedan. Det blir info för ungdomarna hur det var!! --och nostalgi för seniorerna!! Virserums konsthall är platsen!!

Jag blev glatt överraskad när man kontaktade mig från Virserums konsthall och sa att de tyckte om mina bilder med folkparksdans från 1961. Man hade hittat mina bilder i några bloggar, här och här, på fotosidan.

Virserums konsthall, som drivs av en ideell förening, ordnar en utställning om dansbandskulturen som heter DANZTAJM, och den pågår till den 2/12 2012. Naturligtvis är det kul att man vill ha några av mina gamla bilder. Det uttrycktes att de var tidtypiska??

  

Bilderna är tagna med Leica M2 och ett 90 mm objektiv, som jag fick låna av min kompis Rodney Weidland. Han är idag en av Australiens mest kända ”lifestyle” fotografer.

Har du vägarna förbi så titta in på Virserums konsthall, de är öppna: tisdag till söndag kl 12-17. Å du, de har café!!

Inlagt 2012-06-14 07:02 | Läst 3559 ggr. | Permalink

"Grattis, Bob! Härligt att de kontaktade Dig! Jag skall ta mig dit och jag skall ordna att medlemmarna i FFiM blir tipsade per sammelmail. När är vernisage?"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är alltid trevligt att komma till jobbet vid halvåttatiden och öppna din blogg.
Tyvärr är det lite långt från Umeå till Virserum men text och bilder i bloggen är inte fy skam det heller.
Svar från Bob Bovin 2012-06-14 08:21
Tack Per!
Jag blir glad att läsa detta.
Du har en vacker stad att glädjas över. Bildmuseet är något fint ni har där uppe. Jag har sett bilderna av Sune Jonsson i din stad också. Med andra ord en mycket fin fotostad.
Ha det bra
Bob
Grattis, Bob! Härligt att de kontaktade Dig! Jag skall ta mig dit och jag skall ordna att medlemmarna i FFiM blir tipsade per sammelmail. När är vernisage?
Svar från Bob Bovin 2012-06-14 11:32
Tack Wolfgang!
Utställningen är redan öppnad. Den håller ju å till december.
Tack för att du sprider info.
Ha det bra
Bob
Grattis Bob, du förtjänar verkligen att få ställa ut dina bilder. Har jag tid så skall jag försöka se utställningen, jag befinner mig inte så långt från Virserum i Juli. Är nämligen på torpet som ligger i Kisatrakten.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-06-14 15:53
Tack Rolf!
Det vore ju kul om du hade tid. Jag kör nog förbi någon gång i sommar på väg till Riddarhyttan.
Ha det bra
Bob