SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4079. Vilken bild väljer du??

Det enda som spelar roll?? –det är vad du tycker?? Men fotografen, seniorplåtis här, kan ju lära sig vad det är som slår bäst?? Men då tycker nog någon?? –vad spelar det för roll??

Det är kanske fotografens plikt och privilegium att välja ut bilden han vill publicera?? Han skall nog inte lägga sig i vad andra skall tycka??

Mode branschen fångad i teknologin i Lund anno 2022-09-02

Inlagt 2022-09-07 07:46 | Läst 553 ggr. | Permalink

"Den svart-vita bilden känns väldigt brutal, föredrar därför färgbilden, usch fy fasen vilken butiksmiljö. Butiksdesignern måste haft en riktigt dålig dag när han/hon formgav affären. Eller kanske byggpengarna inte räckte till ett konventionellt innertak? Även ljudmiljön bör ha blivit lidande med all exponerad plåt. Tacka vet jag de traditionella klädaffärerna från hedenhös nere i Lunds centrum."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Valet i detta fallet måste väl bero på vad fotografen vill förmedla. Om det är vilsenhet i överflödet av varor i den råa tekniska miljön, borde översta bilden väljas. /JE
Svar från Bob Bovin 2022-09-07 09:03
Hej Jan Eric,
Den rå tekniska miljön skrämde sig och därför tog jag bilderna. Färgbilden är snällare och den andra skrämmer mer.
Ganska ruskig miljö som borde mjuk och snäll. Skall man köpa kläder villl man ju ha det mysigt. Som dom gamla klädesaffärerna i centrum.
Hälsa från
Ninni och Bob
Den svart-vita bilden känns väldigt brutal, föredrar därför färgbilden, usch fy fasen vilken butiksmiljö. Butiksdesignern måste haft en riktigt dålig dag när han/hon formgav affären. Eller kanske byggpengarna inte räckte till ett konventionellt innertak? Även ljudmiljön bör ha blivit lidande med all exponerad plåt. Tacka vet jag de traditionella klädaffärerna från hedenhös nere i Lunds centrum.
Svar från Bob Bovin 2022-09-07 11:35
Hej Bo,
Det blir en brutal känsla under detta tak. Antagligen är det vad som behövs för ventilation i ett varuhus som Nova. Ventilationsfirman har tjänat en bra slant här. Annars tror jag att skall vara ett innertak här, eller så är det att ha nya idéer på gång.

Olsson i Malmö var en gammal bra firma.

Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Jag håller med Jan Eric.
Jag kan inte säga vilken som är: "som slår bäst". Det beror på i vilket sammanhang du visar dem och speciellt om du visar dem individuellt och inte genom att ställa dem mot varandra som här. Här blir det lätt frågan om svart vit ctr. färgfotografering.
Det är bara min åsikt.
Båda bilderna visar dock samma sak – att det är stor skillnad i butiksdesign nu för tiden. Det här är väl ett före industriutrymme som någon tyckte skulle vara coolt för att bevara det "rustika" intrycket ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Detta görs även i DK ochså med caféer och restauranger
Svar från Bob Bovin 2022-09-07 11:38
Hej Erik,
Det är vårt modernaste shoppingcentret vi har i Lund, Nova är dess namn. Det är ganska nybyggt.
Men som det ser ut i denna klädesaffär ser det ut som ett rymdcenter hos NASA. Rena skräcken.
Ha en fin dag
Bob
Bilderna på butiksmiljön får mig att tänka på industri och fabriksbilder...
😊
Svar från Bob Bovin 2022-09-07 23:12
Hej,
Ja tyvärr får man det intrycket. Det kanske bara är tillfälligt.
Ha det väl
Bob