SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4017. Akrobatik?? –körsbär i sikte??

Vad gör man inte för en bit mat?? –nog kan man gör en ”krumelur”?? De är en alvarig fråga i grunden?? –men för trasten i körbärsträdet är det nog bara för att parera för blåsten??

Man har ju sett många gånger på bild att fåglarna är luftens akrobater?? De måste ju kunna försvara sig mot mattjuvar?? –eller så är man tjuven själv?? Ibland kan det nog vara livhanken som står på spel?? Hökarna är inte att leka med.

Årets fest i körsbärsträdet innehöll en hel del flykt och akrobatik:

Flyguppvisning bland körsbär av duvor, koltrastar och björktrastar

P.S. Alla bilderna är med enbildstagning, användande Olympus OM-D E-M1 II och Olympus 40-150/2.8 och en 1,4x extender. D.S.

Inlagt 2022-07-07 07:09 | Läst 1066 ggr. | Permalink

"Snyggt fångat! Jag misstänkte nog att du använt enbildstagning för att visa vad som går att få till, men du kan ju också ha bommat en del ännu mer spektakulär akrobatik :-) Fint när det skvätter vattendroppar på sista bilden. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt fångat! Jag misstänkte nog att du använt enbildstagning för att visa vad som går att få till, men du kan ju också ha bommat en del ännu mer spektakulär akrobatik :-) Fint när det skvätter vattendroppar på sista bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2022-07-07 10:47
Hej Lena,
Det fina är att man inte vet vad man bommat. Å andra sidan blir man mer glad för det man fångat.
Jag tycker om när det snöar eller regnar katter och hundar. Mina favoritbilder är isbjörnar i snöstorm.
Ibland drömmer jag om att fotografera klungan av kejsarpingviner mitt i en snöstorm på vintern. Fast jag vet att BBC har gjort det redan.
Ha en fin sommardag
Bob
Hej Bob.
Det är helt befriande att se lite olika fågelfoton - gillas mycket
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-07-07 21:22
Hej Erik,
Tack för uppskattningen.
Ha en fin kväll
Bob
Vältagna bilder, det krävs en stunds observerande för att ta dem. Har aldrig sett en duva plocka körsbär upp och ned innan. Fågelkörs är en riktig tillgång för trastar, gillar dessa träd, både vackra och nyttiga.
Alldeles utmärkta fågelbilder! Och dom är verkligen viga, samt har fenomenal balans. Men så är dom just fåglar också.....Hälsningar/ Björn