SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#391. Varför har jag en GH2?? –fortfarande!! –lätt!!

Hur kan man ha en digitalkamera som är så gammal?? –2 år!! Konsumtionssamhället (Borg) kräver ju att vi skall slita och slänga!! -och alltid köpa nya modeller när de dyker upp!! Hur sliter man ut en kamera på 2 år??

De senaste två åren har visat upp en uppsjö av nya fantastiska kameror!! –D800, NEX-7, OM-D E-M5, X PRO-1, K-01. Jag har nog glömt någon. Alla är utmärkt bra kameror!! --och har egenskaper som skjuter högt över målet!! --vad vi amatörer behöver. Många av dess egenskaper är fullt ut vad även proffs behöver!! –ty det är bara 30% av proffsens bilder som används för riktigt stora bilder.

Vad säger man då om Panasonic GH2?? –jo den har alla egenskaper man behöver??—om man bortser från extremt höga DIN-värden och extremt många linjer/bildhöjd!! Vad gäller upplösningen (linjepar/mm) så är den helt i klass med alla nya kameror!! –den har upplösningen 96 lp/mm!! –som är fullt tillräckligt för alla tillämpningar. Det dynamiska omfånget är helt ok för de flesta ändamål!! –även om några nya kameror slår den med ungefär 2 eV.

GH2 är liten och nätt!! –den tar med adapter alla objektiv du kan tänka dig!! –jag har kört Canons stora vita gluggar på GH2!! –med isbjörnarna springande omkring på nära håll. Alla objektiven konstruerade för GH2 av Panasonic och Olympus är mycket bra!! --jag har testat många av dem!! De är små och lätta. Du kan åka på djungelsafari med två GH2 och 14-140 och 100-300 mm zoomarna och du täcker allt!! Å du!! –du behöver inte hyra en bärare till alla tunga objektiv och du behöver inte få avgift för övervikt när du checkar in!!

Å du!! --vill du filma så gör du det på proffsnivå!! –tekniskt sett?? Om du ger dig tid att läsa bruksanvisningen!! –den finns i pappersform!! --så har du så hur många variationer du kan tänka dig!! GH2 saknar bara tre egenskaper av proffsklass!! –vattenstänktät?? –intern bildstabilisering?? –supersnabb ”focustracking”!! Det senare behöver du bara om du är proffs på sportfoto, fågelfoto eller viss naturfoto??

Här kommer lite naturfoto med GH2 och 100-300 gluggen.

Inlagt 2012-05-24 07:01 | Läst 6457 ggr. | Permalink

"Hej! Det tog mig 6 år att slita ut min kompaktkamera - 35000 exponeringar sen fick slutaren astma - men jag hade räddat undan bilder på min familj och barns uppväxt! Med bättre kvalitet på mekaniken (och framför allt mindre mängd sådan) så skall det inte finnas några reella livslängdsproblem alls! Med reservation för Bengans konspirationsteori: http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1516-varfor-en-glodlampa-inte.htm Och som du säger kameran är bättre som kamera än jag är som fotograf redan. Ha de' Johan"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Eehhh...jag har en D90 som är FYRA år! Borde slås i spillror eller avyttras omgående. Problemet är bara att den tar bra bilder och gör det jag förväntar mig. Hmm... smyger nog runt med den ett tag till. ;)
Svar från Bob Bovin 2012-05-24 10:57
Hej Per!
Det är ett gott tecken. Du gör rätt.
Mvh
Bob
Hej!

Det tog mig 6 år att slita ut min kompaktkamera - 35000 exponeringar sen fick slutaren astma - men jag hade räddat undan bilder på min familj och barns uppväxt!

Med bättre kvalitet på mekaniken (och framför allt mindre mängd sådan) så skall det inte finnas några reella livslängdsproblem alls! Med reservation för Bengans konspirationsteori: http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1516-varfor-en-glodlampa-inte.htm
Och som du säger kameran är bättre som kamera än jag är som fotograf redan.

Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-05-24 10:57
Hej Johan!
Du gjorde helt rätt. Slit ut den. Sen får man nytt.
Ha det bra
Bob
Hihi, gillar när du skriver DIN-värden!
Mvh, Lars Olov
Svar från Bob Bovin 2012-05-24 12:46
Hej Lars Olov!
Droppen urholkar stenen?
Mvh
Bob
Hört att man kan "hacka" GH2 så att videon blir riktigt bra, så bra att den har använts i hollywood-filmer när de behövt kameror som det inte gör något om de går sönder(eftersom GH2 är ju väldigt billig och bättre än canon 5d markIII tydligen)
Det konstiga är att panasonic inte gjorde detta "hack" själva?

Står massa om det här:
http://www.eoshd.com/
Svar från Bob Bovin 2012-05-24 16:02
Hej!
Den används av många proffsfilmare.Hackandet kan ta bort begränsningen av 30 minuters scener.
Videolagen sätter den här gränsen.
Mvh
Bob