SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3902. Form faktorn?? –är viktig??

Det är dock inte något man tar upp inom fotografi?? Form faktorerna är fundamentala inom många olika områden?? –i vårt universum?? –som t ex datorer, elektronik och kvant teori??

När strålning, som röntgen, elektron eller neutroner, sprids eller reflekteras i atomplanen hos fasta material så påverkas det av de olika atomernas form faktorer. Vilka ger amplituden hos de spridda strålarna.

Det är inte utan att detta leder tanken till hur olika former påverkar fotografens tankar och därmed ger orsak till att man tar en bild?? Form faktorn hos ett objekt, i bilden, skulle då ge orsak till olika amplituder av signaler i fotografens hjärna??

Låt oss ta ett exempel med en bild?? För att förenkla förståelsen av hur form faktorn påverkar oss så skall vi studera sfäriska objekt, vilka har enklare form faktorer, än icke symmetriska objekt?? Tänk nu till??

Sfäriska objekt i bilden förstärker amplituden i hjärnans signaler

Det är uppenbart att form faktorerna spelar en stor roll i den här bildens tillkomst. De sfäriska objekten ger här en förstärkning av amplituden hos vågorna i fotografens hjärna? Just de vågor som ger signal till fingret som trycker av slutaren??

Därmed har vi visat att form faktorerna spelar en stor roll inom fotografi.

Vilket skulle bevisas

Inlagt 2022-03-14 07:25 | Läst 856 ggr. | Permalink

"Hej Bob. Må det vara tillåtet för en halvdum dansk att hoppa över din utmärkta text och gå direkt till formerna i dagens fotografi. Här lägger jag jo självklart mest märke till de runda formerna på skulpturen i bakgrunden :-) Med många vänliga hälsningar från Erik."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant resonemang med tillhörande tydlig illustration. /JE
Svar från Bob Bovin 2022-03-14 15:43
Hej Jan Eric,
Kul att du kommer med kommentar. Det gläder mig.
Med hälsningar från
Ingrid och Bob
Hej Bob.
Må det vara tillåtet för en halvdum dansk att hoppa över din utmärkta text och gå direkt till formerna i dagens fotografi. Här lägger jag jo självklart mest märke till de runda formerna på skulpturen i bakgrunden :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-03-14 15:54
Hej Erik,
Jag tror inte att danskar är dumma alls.
Vi behöver bara nämna Niels Bohr.
Han höll ju på med höga symmetrier hos elektroner och han visste vad form faktorer beskrev.
Ha en fin vecka
Bob