SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3294. Man kan begå helgerån??

Nu får Leica och Canon dyrkare?? –akta sig för den här bloggen?? Här kommer det att ske en ”skändning” mot båda de dyrkansvärda fetischerna?? –genom att förorda en kombination av båda??

Har du en aning hur många modeller det finns av Leica och Canon med M39 skruvfattningen?? –nä, jag trodde väl det?? Antalet kameramodeller är 15 st Leica och 32 st Canon. Det finns 46 st olika Leica objektiv modeller och 29 st olika Canon objektiv. Siffrorna är tagna här.

Så antalet möjligheter till kombinationer som skulle passa dig blir mycket stora. Kolla själv och du kan säkert hitta dem till salu på nätet??

Helgerånet: Canon P med Leica Summaron 3,5cm f3,5

Inlagt 2020-07-14 07:32 | Läst 1664 ggr. | Permalink

"Snygg grej! Det omvända, Canonoptik på Leica va även ganska vanligt hos många, då Canon och även Nikon kom med ljustarka vidvinklar före Leica! Många pressfotografer var användare! /B"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Snygg grej! Det omvända, Canonoptik på Leica va även ganska vanligt hos många, då Canon och även Nikon kom med ljustarka vidvinklar före Leica! Många pressfotografer var användare!
/B
Svar från Bob Bovin 2020-07-14 08:55
Hej,
Antalet alternativen var många för kombinationer. DDD var väl typisk med Nikonobjektiv på kameran under Koreakriget. Nikon gjorde M39 fattning på några objektiv. De är ju ganska dyra idag.
Klapp
Bob