#3114. En slurk?? –på jobbet??
Det har väl hänt?? –för länge sedan?? –jo, även med vin i glasen?? Vi hade framstående franska forskare som gäster?? –å vi ville bjuda gott på lunchen?? –i chefens tjänsterum??
Flera flaskor rödvin från Bordeaux regionen inhandlades, plus en Chateau d’Yquem?? Gästerna var från den regionen. En vända till Ljungrens, livsmedelshandeln för dåtidens överklass i den lilla akademiska bondbyn i syd, gjordes för inhandling av bröd, ost, gås i alla former, torkat kött, lantlig leverpastej och några goda korvar?? Några svenska ostar inhandlades på Bengtssons Ost?? –vi visste att gästerna älskade svensk hårdost.
Det blev en kulinarisk upplevelse i den högre skolan för doktorander och post docs och gästerna med fruar!! Lunchen var inte slut vid fika dags!! Avslutningen var magnifik med tryffel fylld gåslever förgylld med Sauternes vinet??
Kostnaderna för den här lunchen var hög??
Nu kan ju en slurk på jobbet vara mycket mer spartansk, som här:
En slurk på jobbet i Lund anno 2020-01-08
Det måste ha varit något av en kulinarisk upplevelse - munnen rinner i vatten precis vid tanken.
Din bild visar en mer normal situation. också för mig :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det händer bara någon gång i livet.
Ha det väl
Bob
Ha det bra.
/ Bengt H.
Vi var dubbelt så bra nästa dag med fransmännen.
Ha en skön dag
Bob