SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2812. Från en annan tid?? –för nästan 70 år sedan!!

Det är svårt att minnas något från de första åren av ett liv?? Minnen dyker upp sådär kring treårs åldern?? Fast det är svårt att veta om det är minnen som lagrats för att det finns bilder??

Som gammal gubbe vet man inte ens om det även är ett tappat minne som blir uppväckt igen när bilder dyker upp i ”arkiven”?? Jag kommer inte ihåg att jag fyllde sju år?? –men morgonens tårta med ljus finns på bild?? --eftersom far hade en Agfa Isolett.

Seniorplåtis fyller 7 år

Säg inte annat än att vi på femtiotalet växte upp i en till synes idyllisk värld?? Det var ju dock en sanning med modifikation?? Turligt nog kände man ju inte till kärnvapenproven i närliggande Sovjetunionen??

I blomstrig midsommaräng

Några soliga sommarveckor tillbringades i en liten ”hodda” vid Skrea strand?? Min Gudmor Naemi, som blev 100 år, delade stuga med oss!!

Far, Gudmor och jag vid Skrea strand

Inlagt 2019-03-18 07:56 | Läst 3255 ggr. | Permalink

"Härligt att du delar med dig av dessa minnesbilder, det var ju så vi såg ut på den tiden, lite var till mans. Känns verkligen som en annan tid, nästan som ett annat land."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härligt att du delar med dig av dessa minnesbilder, det var ju så vi såg ut på den tiden, lite var till mans. Känns verkligen som en annan tid, nästan som ett annat land.
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 09:43
Hej,
Det är märkligt hur mycket som hinner förändras under en medellivslängd. Vi hade ingen TV i vårt hem förrän i början av 60-talet.
Det var en annan tid.
Ha det bra
Bob
Vibybo 2019-03-18 10:24
Hej Bob, far var först i den lilla byn i skogarna med TV, folk kom om kvällarna och tittade, det måste ha varit 1959 tror jag. Efter ett år brann den upp, jag minns dramatiken ännu när far ropade "dra ur sladden" innan han kastade en spann vatten över den. Program jag minns var riksdagsdebatt och C G Hermansson samt Ivanhoe.
Ja, ack du kära Bullerbyvärld, vart tog du vägen?
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 09:47
Hej,
Ja, vart tog den vägen. Mycket lite av den tiden finns kvar. Skåpet i bild 1 finns i vårt hem idag. Det är fullt med diabilder från ett liv.
Ha det gott
Bob
Roligt att du har bilder kvar från den tiden! Dessutom bilder av hög klass! / Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 09:56
Hej,
Tyvärr finns inte negativen kvar från från den kameran. På den tiden var negativen inte så viktiga när man väl gjort en pappersbild. Far, som var komsumföreståndare och styckmästare, kontaktkopierade 6x6 negativ hemma i köket. Här väcktes nog mitt fotointresse.
Ha det väl
Bob
Minns de där kakikläderna som var inne då. Kallades "Monty Dress" efter bilder på fältmarskalk Montgomery, som ju var omskriven och avbildad under andra världskrigets slutskede.
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 10:22
Hej,
Jag hade ingen aning om att de kallades så. Jag minna bara att de var vita.
Ha det bra
Bob
Fina barndomsminnen!
Badstugornas paradis.......Skrea strand;);) Vi hyrde hodda, `masonit-skjul´ på Östra stranden i Halmstad och det jag minns var alla tvestjärtar. Hur som helst, jag gillade min barndom och 50-talet.

/Stephan
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 12:51
Hej,
Det var nog vanligt att hyra en stuga på den tiden. Å fy vad tvestjärtar det fanns både i hus och tält.
Jag vet inte om jag gillade stugsemester. Ungar hade inget å säga till om på den tiden.
Ha det väl
Bob
Vad fort det gick! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 12:52
Hej,
Det måste va ett snälltåg man hamnat på!
Klapp
Bob
Härliga bilder!
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 18:26
Hej Magnus,
Tack. Det var inte odelat en härlig tid, men man minns nog mest solsken.
Ha det gott
Bob och Ninni
Det är SÅ roligt att se bilder från den här tiden. Det måste vara åldern. Lite förvånad att du och några till har så bra kvalitè på bilderna. De få bilder som jag har är förmodligen kontaktkopior även dom, men väldigt små. Jag har varit med på att man slängde bort negativen, vad skulle man med dom till. Det var ju fotot man ville behålla.
Sten
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 18:30
Hej,
Ja det är nog åldern. Man ler igenkännande. Det är trist att negativen är borta. Mina egna från 1955, finna bevarade. Till vilken nytta vet jag inte.
Ha det gott
Bob
Charmiga bilder!
Svar från Bob Bovin 2019-03-18 21:05
Hej,
Man tackar.
Ha det gott
Bob
En yrvaken kille så gullig o förväntansfull så bland blommor ock blad en sommardag..din kostym i kaki minns jag som ett tecken på att ni hade det bra..i vilket fall som helst är det nostalgi se dessa bilder samt för dig klart värdefulla äga.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2019-03-20 07:53
Hej,
Tack för en fin kommentar. Jag minns att jag hade det bra som liten.
Ha det gott
Bob