SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2275. Gammaldax idyll?? –och moderna tider??

Vi lever i en supermodern tid?? –som till och med är svår att förstå ibland?? –för en seniorplåtis?? –som passerat pensionen med bred marginal?? Men en del gammalt finns kvar?? –här och där.

Även i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Det är för väl att det finns några gamla kvarter kvar?? –visserligen väl underhållna och fortfarande bebodda?? Det kan se ut som i den här bilden:

Lund anno 2017-08-10

Nu är inte dessa kvarter opåverkade av moderna företeelser?? –utan dagens ungdom tycker ju att det behövs lite ”uppsnofsning” och grafitti?? –för att göra tillvaron tolerabelt?? Det måste finnas något modernt??

Grafitti i Lund anno 2017-08-10

Inlagt 2017-08-26 07:55 | Läst 1906 ggr. | Permalink

"Det är verkligen trist med detta klotter! Det förstör ofta en annars fin miljö.. det verkar alltid finnas något destruktivt med det hela, kommer inte på att jag nån gång har sett något klotter som ger mig nån positiv känsla.. det skapar snarare en stress i tillvaron eftersom ögon och hjärna ändå ofta dras till de här menlösa motiven.. men jag har blivit bättre på att inte titta på skräpet med åren, tur är det! Själv undviker jag aktivt att fota det hela.. kan mycket väl tänka mig att klona bort det i en bild om det ändå hamnar där.. Hälsn!"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Grafitti kan vara kul, snyggt och spännande mne också hemskt fult om man även räknar in alla tags som grafitti. Men om det sker på hus under icke kontrollerade former är jag mer skeptisk. Sker det på gamla kulturminnen blir jag rent av förbaskad.
Fint illustrerat som vanligt.
Bästa hälsningar
Mats
Svar från Bob Bovin 2017-08-26 20:28
Hej,
Övervägande grafitti i vårt land är missprydande, tycker jag. kladd är hopplöst trist.
Ha det bra
Bob
Är ingen motståndare till Gaffiti om den är på rätta ställen, men då man förstör hus då gillar jag det inte. Men gamla fina kvarter gillas mycket.
Svar från Bob Bovin 2017-08-26 20:30
Hej,
I många storstäder är det mycket missprydande kladd. Speciellt vid järnvägar.
Ha det bra
Bob
Hej Bob. Kom att tänka på när jag var i Rom, där klotter och graffitti, snyggade till gamla kolonner från
antiken. Jag är inte säker på att det blev så mycket snyggare. Märkligt nog verkade ingen intresserad av att sanera bort klottret och graffittin, det tillhörde nutiden.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2017-08-26 20:33
Hej bengt,
Det kan vara ett problem. Ingen bryr sig längre. Vår tid är förvirrande.
Ha det bra
bob
Det är verkligen trist med detta klotter! Det förstör ofta en annars fin miljö.. det verkar alltid finnas något destruktivt med det hela, kommer inte på att jag nån gång har sett något klotter som ger mig nån positiv känsla.. det skapar snarare en stress i tillvaron eftersom ögon och hjärna ändå ofta dras till de här menlösa motiven.. men jag har blivit bättre på att inte titta på skräpet med åren, tur är det! Själv undviker jag aktivt att fota det hela.. kan mycket väl tänka mig att klona bort det i en bild om det ändå hamnar där..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2017-08-26 20:35
Hej,
Jag sympatiserar mycket med det du säger. Allt kan inte va konst.
Ha det bra
Bob