SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4806. Sedan tar man sitt pick och pack

Man tager vad man haver?? –å det är inte så mycket?? –när man är student?? Å skall flytta till en ny bostad?? –när det är ny termin?? Å det blir inte på Sheraton?? –det vet man som fattig student??

Så har det varit i alla tider?? –det finns inte tillräckligt med enkla bostäder och som är billiga nog för studenter. Ingen av de orterna med universitet har tillräckligt med bostäder små och billiga nog för en student som skall ha kul och knyta nytt närverk?? Å förmodligen lära sig något.

Sedan mitten på förra århundradet har det varit brist på bostäder. Politikerna uppmanade alla, som kunde, att studera?? Men som vanligt glömde man bort något?? –även studenter behöver en bostad. Det tycks vara självklart, men inte för en kommunpolitiker. Några förstod och en del studentkårer hade muskler så några byggdes. Men fortfarande är det inte tillräckligt. Det är ett exempel och mått på våra politiker i alla tider?? –planeringen når bara fyra år i framtiden??

Student flyttar till höstens nya bostad i Stockholm 2024-08-28

Inlagt 2024-09-01 23:46 | Läst 328 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Bob.
Du pekar på ett känt problem med ungdomsbostäder – det problemet har vi också i Danmark.
När jag flyttade hemifrån från Nakskov till Roskilde som 18-åring bodde jag hos privatpersoner som hyrde ut ett rum för att kunna betala sitt bolån. Det var väldigt normalt. Och så åt jag på ett pensionat någon annanstans i stan.
Numera hyr unga en lägenhet och bor tillsammans för att ha råd med den höga hyran. Det gör att de ungdomsbostäder som kommunerna bygger inte går att hyra ut och står tomma i vissa städer.
Det är inte lätt att vara planerare :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2024-09-02 22:10
Hej Erik,
Vi har en likartad bostadshistoria. Men när jag gifte mig med Ninni så fick hon som sjuksköterska lätt att få bostad av Lunds Lasarett.
I universitetsstäderna här i Sverige står inte bostäderna tomma. De är dyra men mycket populära, för där finns kompisar och fester.
Lund är känt för ett häftigt Kårliv.
Ha det gott
Bob
Kanske är det en bättre begagnad Billy som är på väg för ett nytt liv :)
HaD/Gunte..
Svar från Bob Bovin 2024-09-02 22:11
Hej,
Det tror vår Corre också.
Ha det bra
Bob