SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4146. Det kan man kalla ”Bodygard”??

Livet i landet utom sig har verkligen ändrats snabbt?? En politiker i femtiotalet kunde röra sig fritt utan gorillor i följe?? Idag kan ingen folkvald vara säker på stan?? SÄPO täcker i alla riktningar??

Mördarna finns överallt?? –det är nästan så att ingen går säker?? Om du observerade hur finansministern bar nådiga luntan från finansministeriet till riksdagen så kunde du se hur minst fem kraftiga SÄPO gorillor omgav ministern på mindre än en halv meter?? –ja, nästan i kroppskontakt?? Hade något hänt hade man virat in ministern?? Det kallar jag ”Bodygard”??

Men så kom jag att tänka på att vi hade sett det här tidigare i djurlivet på Antarktis?? Här är det kejsarpingviner som vaktar det vitigaste som finns hos dem?? – avkommen??

Bodygard kring en yngling i Kejsarpingvin kolonin i Antarktis anno 2007-11-01

Lägg märke till att säkerhetsmännen har koll åt alla håll?? –precis som säkerhetsvakterna i vårt land. Pingvinerna saknar dock hörsnäckorna i sina öron??

Inlagt 2022-11-12 07:49 | Läst 1179 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag minns valet 1970, SSU i Kristianstad hade bjudit in Gunnar Sträng. Deras klubblokal var fylld till trängsel med folk från alla olika partier, Fred Åkerström underhöll. Jag stod vid ett fönster och tittade ut mot Lilla Torg, en VW-bubbla kom och parkerade (det var före införandet av gågator i Kristianstad), en kraftig karl klev ur och började gå mot adressen där vi var. Det var Gunnar Sträng, helt allena. Han kom upp och möttes av applåder.

Det har ändrats en hel del i samhället sedan dess...
Svar från Bob Bovin 2022-11-12 09:32
Hej,
Lysande exempel på hur det var kring makthavarna då. Min moster berättade att Tage Erlanders fru Aina hade ett stående bord på Vetekatten för att dricka kaffe. Ingen skulle drömma om att skada Tages fru.
Ha en fin weekend
Bob
En väldig fin bild på fåglar jag gärna skulle vilja se i deras egen miljö. Många djur beter sej så här dvs skyddar ungar genom att ställa sej i en ring runt och ha koll åt alla håll. Som sagt, det viktigaste de har. Jag har mött en ung Anna Lindh under liknande förhållande som Christer beskrev.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2022-11-12 11:47
Hej Lena,
Det har du rätt i att flockdjur ofta omringar de små.
Kejsarpingvinen verkar ha dagisföräldrar till en större grupp ”småbusar”.
Ha en fin weekend
Bob
Välfunnen bild - och visst är det så!
Ännu i början av 1960-talet kunde man gå in i kanslihuset, morsa på vakten som halvsov över sin tidning, knalla upp till stadsministerns ämbetsrum - och trycka på knappen för att kolla om han var inne (jag har gjort just det i verkligheten alltså).
Det är väl inget snack om att i många fall var det mycket bättre förr...
Svar från Bob Bovin 2022-11-12 11:54
Hej,
Tackar.
Det är ju så det skulle vara i ett idealiskt samhälle.
Det sades ju att Gunnar Sträng i mån av tid gick hem till lunch i huset i Gamla stan. Å han va ju sträng och hade nog knäckt ett och annat ”ägg” i sin dag.
Tack för din fina story med besök kanslihuset.
Ha en fin weekend
Bob
Jag har alltid gillat dessa pingviner och jag blir liksom lycklig av att se dom. En vacker dag kanske man får uppleva dom på riktigt. -Jag gillar bilden!
Svar från Bob Bovin 2022-11-12 16:48
Hej,
Det är väl värt att se dessa fåglar i verkligheten. De är helt orädda och kliver nästan upp på kameran.
Ha det väl
Bob
En vacker berättande bild ur rätt vinkel. Utmärkt till affisch.
Vi blev utlovade ett nytt spännande Sverige, och det fick vi.
Genast vi bodde i lägenheter i staden gick vi grannar in och ut till varandra, flyttade till huset -80 då vi inte låste dörren och samma med grannar. Sedan har det förändrats radikalt.
Svar från Bob Bovin 2022-11-12 18:24
Hej Stefan,
Tackar. Det är underbart att plåta dessa fåglar. De är som vi.
Tyvärr har det ändrat sig till det värre konstant sedan mitten på 70-talet.
Hur får man stopp på det.
Ha en fin söndag
Bob