SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3266. Naturen skall man förstå den??

Det spelar ingen roll?? –hur länge man studerar klotets natur?? –ingen kan förstå helheten?? Problemet är att ju mer man studerar?? –ju mer inser man att man kan förstå??

Några kan mycket om lite?? –å de riktigt begåvade kan något om mycket?? Just detta att förstå sambanden mellan forskningsområdena som ligger i fronten av kunskap?? –är få förunnat?? Några har denna kapacitet?? –och det är de som för forskningen framåt med de andra grundforskarna??

Ibland är det svårt att förstå naturen?? –som här:

Vad händer här? Du vet säkert.

Inlagt 2020-06-16 07:46 | Läst 2159 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nej, jag vet heller inte vad dom gör där, men gissar att det finns något matnyttigt. I djurvärlden är det väl mat och sex det gäller? Ungefär som hos oss människor fast vi lagt till pengar och skärmar? Om det utvecklar oss eller leder till vår undergång vet vi inte än, även om många siar.
Intressant att du tar upp svårigheten att förstå alltet. Existensen, tillvaron, och livet är både i sin helhet och i sina detaljer ett mysterium. Ett fantastiskt, spännande och utmanande mysterium. Bra är det tycker jag. Tänk om vi visste allt, visste hur både helheten och alla detaljer fungerade och hängde ihop. Först då skulle jag börja fråga mig vad meningen med livet är. Nu är det fortfarande ett äventyr och ett mysterium med glädje och sorg, lycka och olycka, tack för det! Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2020-06-16 11:04
Hej Björn,
Tack för en känslosam kommentar.
Jag tror aldrig att vi kommer att förstå allt. Vi har redan nått långt in i små detaljers funktion, men att förstå all kopplingar tror jag inte klarar.
Kanske är det inte heller meningen med livet att förstå. Kanske det enda som betyder något är fortplantning och därmed nödvändigheten att tillföra energi.
Ha det väl
Bob
P.S. Jag försöker förstå hur man målade mässing för 70 år sedan. Det är svårt nog. D.S.
En bild som inbjuder till att fundera över kajornas sociala samvaro och flockstruktur, eller bara låta fantasin ha sin gång och hitta på något roligt som de pratar om.
Så mycket som det publiceras idag är det svårt att ens hänga med inom ett ganska snävt forskningsområde och att se hela sammanhang blir för de allra flesta helt omöjligt. Men journalisterna gör "sitt bästa", åtminstone med rubriksättningen.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2020-06-16 12:08
Hej Lena,
Redan under min tid från 1975 till 2008 skedde en ökning i ”publicering” av vetenskapliga artiklar. Det är väl inte helt klart om det står i proposition med en ökning av forskare eller om tekniken också skyndade på detta.
Visst var det svårt att hänga med. Jag satt i huvudrådet för NFR, med kemi och energi, en period och där var kunskapen kritisk.
Idag är det nog ändå svårare, även om ”hjälpen” av datorer finns.
Nu är man en glad plåtis som kan undra över mindre viktiga frågor.
Ha en fin midsommar
Bob
Dom håller morgonmöte ordförande Kaj Krax har ordet och spikar dagens agenda, vart skaffar vi mest och bäst föda. "Kajor är ju som vi vet både intelligenta och sociala".
😁
Svar från Bob Bovin 2020-06-16 14:21
Hej,
Det tycker jag är en sannolik tolkning.
Ha det väl
Bob