SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3018. Ungdomens frihet?? –vardagens knog??

Tänk om man hade fattat att ungdomstiden var den enda perioden i livet då man var fri?? Undrar om det är det samma nu för tiden?? –man hör mycket problem med stress och problem idag??

Tonåren på den tiden hade inga läxor, inga fasta tider, håll igång, kompisar, sport och fotojobb på lokaltidningen?? Vem tänkte på framtiden?? –nej den fanns inte??

Den får symboliseras med den här bilden:

Äntligen fri i Lund anno 2019-09-26

Föga anande man då att verkligheten lurande någonstans där i framtiden?? –med de mest underliga måsten och göranden:

Knog i Lund anno 2019-09-26

Idag är det för sent?? –det finns ingen frihet och det finns ingen framtid??

Inlagt 2019-10-10 07:36 | Läst 2449 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag känner det precis tvärs om. Tycker tonårstiden var den tid genom livet där man var som mest bunden till tider och läxor mm, man hade alltid dåligt samvete pga man inte hade fått gjort alla läxor. Det var en befrielse att sluta skolan och börja arbeta, det var först då man själv kunde bestämma vad man skulle göra efter kl 16. Nu som pensionist har man nått nästa nivå av frihet :)
Svar från Bob Bovin 2019-10-10 09:20
Hej,
Det är nog inte så underligt att vi minns vår ungdom olika. Vi levde alla i olika miljöer. Mina föräldrar ställde mycket lite krav. Men plötsligt någon gång i slutet av tonåren slog blixten ned.
Som pensionär upplever jag ingen frihet.
Ha det väl
Bob
Man kan ana en viss pessimism, men ändock framtiden är väl morgondagen eller den närmaste timmen. Och handen på hjärtat, numera är du väl tidsmiljonär och nästan fri att göra eller avstå vad som helst.
😊
Svar från Bob Bovin 2019-10-10 09:24
Hej,
Underligt men jag upplever motsatsen vad gäller dagen.
Ha det bra
Bob
Att leva i nuet är inte dumt. Men kul hade man. efter åtta år i folkskolan. Började plugga kontrabas, för Henry Lundin Filharmonin, och var snart ute och spelade på studentskivor kårhus, och jazzklubbar i gamla stan och så har det rullat på.
Fina kontasterande bilder.
Ha det bra.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2019-10-10 10:57
Hej Bengt
Tack ska du ha.
Det finns många olika vägar här i livet, å tur är väl det. Man undrar alltid om man gick vilse, men det är kanske meningen att man skall göra det.
Konsten är om man kan leva bara för den här dagen. Men hur gör man det.

Ha en fin plåtardag
Bob
Frihet är ett intressant ord. Själv har jag inte förrän sent i livet förstått att frihet hänger tätt ihop med ansvar. Förstå mig rätt, jag menar inte att du skulle vara oansvarig på ngt sätt för att du inte känner dig lika fri som när du var ung, det är ju också så att ett långt liv ger oss starka vanor eller preferenser som vi inte så lätt ändrar på. Så länge vi känner oss styrda av andra, eller omständigheterna, är vi inte fria. Dom andra, eller omständigheterna, rår vi inte över. Om vi däremot inser att det är egna val blir det annorlunda. Att skilja sig vid mogen ålder, att sälja lägenheten och åka ut i världen, att gå i kloster är saker både du och jag skulle kunna göra. Om vi ville.. Det är inte sakerna i sig som innebär frihet, det är att inse att vi har friheten att välja, om vi tar fullt ansvar för våra beslut. Och åtminstone för mig har det betytt att min känsla av att egentligen vara fri - även om jag inte drastiskt ändrar mitt sätt att leva - har blivit mkt större. Jag väljer att leva just som jag gör, inte därför att någon eller något tvingar mig till det. Hälsningar
Svar från Bob Bovin 2019-10-10 18:22
Hej,
Jag ser frihet ur två synpunkter. Frihet i tanke och handling.
I ungdomen upplevde jag frihet i båda områdena.
I båda områdena känner jag idag en begränsning.
Jag tror att det är en personlig upplevelse för var och en, som naturligtvis beror på många yttre faktorer. Det skulle leda för långt att ta upp allt här.
Tack för din fina kommentar.
Ha det väl
Bob