SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3001. En dag i fotoflanörens observationer??

Det är viktigt att få en promenad som pensionär?? –å varför inte ta med kameran?? Å bli en flanör med kamera?? Ta en lien lätt kamera eller mobilen i handen och var beredd??

Kanske kan du uppfatta något kul som händer?? Det kan vara alldagliga händelser eller sådant som du inte förstår?? Kort och gott bli en dokumentär fotograf.

Den här dagen tog seniorplåtis med sig en Leica Standard från 1932. På den satt en Leica Super-Angulon 21/4 glugg?? Det blir en ganska tung kamera?? –sådär 700 gram. Men den är ganska diskret och man kan exponera filmen direkt från höften utan att titta i sökaren.

Lund anno 2019-09-11

Inlagt 2019-09-23 07:35 | Läst 1834 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag strosar runt på samma sätt i Gävle, där jag bor sedan drygt fem år. Fast oftast fotar jag då med svartvit film. Senast jag strosade runt i Lund satt där en man som påstod sig veta vem som mördade Olof Palme. Samtalet med honom var som att kliva in i en ny värld. Nämnde han inte Ulricehamn några gånger? Dokumentärfotografi är viktigt nu när förändringar går så fort och vi glömmer så snabbt.
Svar från Bob Bovin 2019-09-23 10:22
Hej,
Bra att du strosar i Gävle. En medelstor stad med internationell industri. Där ändras det säkert snabbt.
Det är ett bra tag sedan den gubben gick kring i staden.

Ha det väl
Bob
Aha.. Gröna Lund även i Lund.. verkar logiskt.. vi har ju också en 'grön lund'.. Mystiskt också med skorna i sista bilden.. vart tog ägarna vägen.. bra bilder från gatan, ibland förstår man inte vad det är man ser, däremot säger folks blickar och mimik mycket! Det är sånt jag också försöker fota..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-09-23 13:44
Hej,
Ja det låter ju bra med gröna Lund på bussarna. Men jag litar inte på det. De är mycket skraltiga numera. Ingen fjädring och undrar om de går på grön gas.

Det händer mycket i en liten stad, vad gäller mimik.

Ha det gott
Bob