SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2920. På vakt??

Det är tur att vi har djuren till hjälp?? –de har ju fått sinnen som är mycket skarpare än hos den vekliga människan?? Inte nog med att vi fått för stor hjärna?? –vi hör och ser dåligt??

Till stor hjälp är ju hunden?? –som är på vakt i vår boning:

Nä, du får inte sno några rosor här!!

En mer udda lösning finns nere vid Södra Esplanaden i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –någon har lyckats tämja en rovfågel för att skrämma bort inkräktare:

Rovfågel på vakt i Lund anno 2019-06-29

Inlagt 2019-07-04 07:49 | Läst 2041 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jo, så är det. Men jag har förstått att djur ofta samarbetar också, inte bara djur ur samma flock eller ras, också över rasgränserna.Så talar korpen ofta om för vargen var det finns byte, as eller levande, och apor varnar ofta andra djur för stora rovdjur på jakt. Fö gillar jag första bilden mycket, klassiskt vacker fasad med omisskännelig skånsk prägel! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-07-04 10:03
Hej,
Tack Björn för att du gillar bilden. Jo, det är Skåne och de gamla fattigmans kvarteren i Lund. Numera är det nästan de välbärgades kvarter.
Det finns väl en anledning till att vi haft hunden i vår tjänst i många tusen år.
Ha en fin sommar
Bob
Här i mitt närområde Tantolunden så är det irriterade Kråkor och Skator som ofta talar om för mig var det sitter en Duvhök.. det har hänt många gånger! Dom har ett speciellt irriterat kraxande, jag hör det direkt! Dom kraxar rent socialt lite då och då, men aldrig lika irriterat.. Och sitter det en hök och äter på ett byte så är kraxandet extremt irriterat, man kan höra skillnad även på det.. Kul!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-07-04 12:46
Hej,
Det vet verkligen vad som är på gång. Det gäller ju livhanken.
Ha det väl
Bob